Liikenne

Kaksi loukkaantui vakavasti ja yksi lievemmin Enontekiön nokkakolarissa – ambulanssihelikopteri kuljetti potilaat Norjaan sairaalaan

Niina Niemelä

Kaksi henkilöä loukkaantui vakavasti ja yksi lievemmin kahden henkilöauton nokkakolarissa Enontekiön Maunun kylän kohdalla perjantaina. Onnettomuus tapahtui valtatiellä 21 noin 15 kilometriä Karesuvannosta Kilpisjärven suuntaan.

Kaksi loukkaantuneista on ruotsalaisia ja yksi norjalainen. Heidät toimitettiin päivystävän palomestarin Pohto Kirkkalan mukaan sairaalahoitoon Norjan puolelle.

– Käsittääkseni loukkaantuneilla ei kuitenkaan ole hengenvaaraa, hän sanoo.

Yhdessä autossa oli ruotsalaiset mies ja nainen ja toisessa autossa norjalainen mies. Pahemmin loukkaantuneet kuljetettiin ambulanssihelikopterilla ja kolmas ambulanssilla Tromssaan sairaalaan.

Poliisin mukaan onnettomuus tapahtui, kun toinen henkilöautoista ajautui liukkaalla tiellä, oikealle kaartuvassa mutkassa vastaantulevien kaistalle.

Valtatie oli suljettuna liikenteeltä pelastus- ja raivaustöiden ajan.

Juttua päivitetty 2.11. klo 14.30: Juttua päivitetty kauttaaltaan.

Juttua päivitetty 2.1.. klo 15.22: Lisätty tieto loukkaantuneista, otsikko päivitetty.

Juttua päivitetty 2.11. klo 17.14 kauttaaltaan, otsikko päivitetty.

Juttuun lisätty lokaattori 2.1. klo 17.35

Juttua päivitetty 2.11. klo 18.03: Lisätty poliisin antama tieto onnettomuuden tapahtumisesta.


Kommentit (14)

 • Onko kunnossapitäjä vaihtunut?

  Norskit ovat järkyttäviä kuskeja!
  Kaikki tietävät, ettei tuolla ole ratsioista juuri koskaan, niin ajetaan kuin hullut, välittämättä kelistä.
  Ruotsalaiset ja norskit tietävät myös sen, etteivät Suomen sakot heille ole edes isot, eikä tartte välttämättä maksaakaan. Suomalaisille kyllä rapsahtaa isosti, jos sattuu käry käymään.
  Toivottavasti tästä jotain opitaan ja muistetaan.

 • Nimetön

  Kyllä met itekki saama kattoa peilhin. Raskas on kaasujalka Yliperän ihmisilläki, asumapaikhan kattomatta. Onnettomuus tapahtu, sille met emmä voi ennää mithän, olema kiitollisia ettei käyny pahemin. Olit net sitten minkä maan ihmisiä tahansa. Ihmisiä kuitenki, niinku met kaikki.

Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Lue myös