Liikenne

Henkilöauto ja kuorma-auto ajoivat nokkakolarin Simossa – pelastaja kiittää kuorma-auton kuljettajan toimintaa

Lukijan kuva
Henkilöauto ja kuorma-auto ajoivat nokkakolarin Simossa – pelastaja kiittää kuorma-auton kuljettajan toimintaa

Kuorma-auton nostaminen sulki tien Simossa tunneiksi torstaina.

Niina Niemelä, Katja Kärki

Henkilöauto ja kuorma-auto ajoivat nokkakolarin Simossa torstaina iltapäivällä. Onnettomuus tapahtui tiellä 9241 välillä Simon asema ja Alakärppä.

Henkilöauton kuljettaja kuljetettiin helikopterilla Oulun yliopistolliseen sairaalaan ja kuorma-auton kuljettaja maateitse hoidettavaksi Länsi-Pohjan keskussairaalaan.

Henkilöauton kyydissä koirakalterien suojassa ollut koira selvisi onnettomuudesta ilmeisesti säikähdyksellä, vaikka auto murskaantui pahasti.

Lapin pelastuslaitoksen Simon yksikön päivystävä palomestari Lauri Manninen kertoo, että kuorma-auto oli suuressa vaarassa kaatua tielle.

–Auto oli puolittain ojassa ja kallellaan, ja koska kuormasta oli osa hajonnut, autoa ei voitu ryhtyä tyhjentämään. Kuorma-auto jouduttiin tukemaan voimakkaasti hinausautojen ja kaivurin avulla.

Autossa oli kuormana rehusäkkejä ja maataloustarvikkeita.

Mannisen mukaan kuorma-auton kuljettaja on viimeiseen saakka yrittänyt estää yhteentörmäyksen.

–Kuljettaja on ohjannut autoa taidokkaasti niin sivuun kuin vain on voinut, ja henkilöauto ei ole törmäyksessä mennyt kuorma-auton alle vaan osui keulan kulmaan.

Onnettomuuden syy ei ole tiedossa, mutta onnettomuus sattui mutkapaikassa. Poliisi selvittää onnettomuuden syytä. Tie oli suljettuna liikenteeltä kuorma-auton kaatumisvaaran vuoksi, ja liikenne ohjattiin kulkemaan joen toista puolta.

Pelastuslaitokselta arvioitiin kello kolmen aikaan iltapäivällä, että tie pysyy suljettuna liikenteeltä vielä muutaman tunnin ajan. Kello 16.30 tie oli edelleen suljettuna, eikä paikalla ollut kiertotietä. Tie avattiin liikenteelle kello 17.

Pelastuslaitos sai hälytyksen onnettomuudesta kello 13.15 iltapäivällä.

Uutinen päivitetty kokonaan 12.10.2017 klo 14.50, klo 16.26 ja 17.12.


Kommentit (10)

  • Nimetön

    Nuo kaikki edellä mainitut ongelmat löytyy myöskin Viantiejoen tieltä (Pömiöön menevä) mukaan lukien mutkassa keskeä tietä ja kovaa vauhtia tulevat.Kaikkien vauhtia ei tunnu hidastavan kuopat eikä myöskään lanauksen jälkeinen irtokivien määrä.

  • Nimetön

    Ei Lauri Manninen ole Simon yksikön päivystävä palomestari vaan koko Kemi-Tornio toimialueen

Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Lue myös