Teatterikiistan ratkaiseminen alkaa ensi viikolla – teatterille toivotaan nyt työrauhaa

LK-ARKISTO
Teatterikiistan ratkaiseminen alkaa ensi viikolla – teatterille toivotaan nyt työrauhaa

Teatterissa kuohuu. Alueteatterin hallituksen jäsen Hannu Ovaskainen (kesk.) ja teatterin johtaja Kari Väänänen ovat olleet napit vastakkain.

Vesa-Pekka Hiltunen

Rovaniemen kaupunginhallitus ja Lapin Alueteatteriyhdistyksen hallitus kokoontuvat ensi viikolla käynnistämään työyhteisöselvittelyyn liittyvää menettelyä.

Kaupunginhallitus esitti sovittelua 15. tammikuuta ja alueteatteriyhdistyksen hallitus hyväksyi sen kokouksessaan viikkoa myöhemmin.

Tavoitteena on löytää työrauha alueteatteriyhdistyksen hallitukseen ja hakea sopua julkisuudessakin esillä olleeseen tilanteeseen.

Rovaniemen Teatterin hallintojohtaja Sari Alatalo, alueteatteriyhdistyksen hallituksen puheenjohtaja Antti Väänänen, kaupunginhallituksen puheenjohtaja Liisa Ansala ja kaupunginjohtaja Esko Lotvonen tapasivat tilanteen tiimoilta maanantaina.

Yhteisenä näkemyksenä, on että asioiden käsittelyyn tarvitaan nyt työrauhaa.

–Pyydämme kaikkia osapuolia kunnioittamaan toivettamme, toteaa Rovaniemen kaupunginhallituksen puheenjohtaja Liisa Ansala.

–Teatteri keskittyy nyt mm. alkuvuoden ohjelmistoon, joka on käynnistynyt hyvin. 10. helmikuuta saa ensi-iltansa Rimpparemmin kanssa toteutettava suurmusikaali Myrskyluodon Maija. Toivomme rauhaa, jotta saamme perustyömme hoidettua hyvin, toteaa Rovaniemen Teatterin hallintojohtaja Sari Alatalo.


Lue myös nämä


Kommentit (7)

 • Pravda

  Meetoo ei taida tietää, tai ei halua julki, että kepulaiset ovat olleet äärettömän vihamielisiä Lapin alueteatteria kohtaan. Hämäräjutut jääköön omaan arvoonsa. Sen tietävät kaikki, että kepun suurisuut eivät teatterille arvoa anna.

 • Rauni Väänäsen Värkki huutaa

  BNCV-nimimerkille: Mikä trolliarmeija? En ole havainnut sellaista.
  On vain omillaan ajattelevia ihmistuntijoita, jotka kommentoivat subjektiivisenobjektiiviseniloisesti ajan ilmiöistä.
  Pitäisikö teatterin olla valtio valtiossa ja siten täysin pyhä ja koskematon? Veronmaksaja ja lystin kustantaja ei saisi omata mielipidettä?
  Teatterinjohtaja taisi olla se, joka hyökkäsi Iltasanomissa väärillä argumenteilla; toteutti siis sitä, mitä ehkä jo hänen valintatilanteessaan osasimme odottaa.
  Samoin mielestäni ne ovat hänen trollinsa täällä pääasiassa liikkeellä kommentoimassa sekä yleisönosastoihin kirjottelemassa. Vai onko kirjanpitoni täysin pielessä?

Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Lue myös