Liikenne

Taksi suistui jäätyneeseen jokeen Kittilässä, kuljettaja vietiin helikopterilla Lapin keskussairaalaan

Veli-Jukka Mustajärvi
Taksi suistui jäätyneeseen jokeen Kittilässä, kuljettaja vietiin helikopterilla Lapin keskussairaalaan

Mies kuljetettiin Lapin keskussairaalaan hoitoon Finnhemsin kopterilla.

Niina Niemelä

Henkilöauton mallinen taksi suistui tieltä Maunujokeen Kittilässä varhain lauantaiaamuna. Hälytys onnettomuudesta tuli kello 6.14.

Autossa yksin ollut mies loukkaantui onnettomuudessa. Hänet kuljetettiin helikopterilla Lapin keskussairaalaan. Suistuminen tapahtui tiellä 79 juuri ennen Maunujoen siltaa, kertoo päivystävä palomestarin vuoroa tehnyt palopäällikkö Jorma Ojala.

Taksi ajautui tien vasemmalle puolelle laitaan ja siitä edelleen jokeen.

–Onneksi joki ei ole kohdalla kovin syvä. Autoon tuli sisälle vettä ja kuljettaja ehti olla kylmässä vedessä hetken aikaa, Ojala sanoo.

Pelastuslaitoksen pintapelastajat hakivat miehen pois joesta. Onnettomuuspaikan vieressä on P-paikka, josta Finnhemsin kopteri haki miehen kyytiin.

Mies hälytti itse apua onnettomuuden jälkeen. Hän käytti ilmoitukseen 112 Suomi -sovellusta.

–Sovelluksen antaman paikkatiedon avulla löysimme onnettomuuspaikan nopeasti, Ojala kiittää.

Tie oli aamulla Kittilässä erittäin liukas. Edes pelastushenkilöstö ei uskaltanut ajaa onnettomuuspaikalle kovin vauhdikkaasti.


Kommentit (6)

 • AS

  Teiden hiekotus näyttää jäävän, kun urakoitsija viettää pyhäpäivää. Melkoinen pohjanoteeraus oli Kilpisjärvellä sekin, kun 15 rekkaa jumitui liukkan kelin vuoksi Muotkatakan rinteeseen. Kukahan näitä hommia valvoo?

 • Kommentti Helsingistä

  Onneksi nämä kommentit ovat rakentavia.
  Tiestön ylläpidon on annettu mennä Suomessa melkoisen huonolle tolalle ja Lapin, sekä Itä-Suomen tiet ovat liikennemääriin suhteutettuna liian kapeita.
  Olisiko tuossa tapauksessa auttanut, jos sillan kaide olisi ollut pidempi ja hieman korkeampi?
  Kommentoija, joka kertoi Helsingissä liikennevaloissa nukahtaneesta taksin kuljettajasta, voi ihan täysin kertoa todellisen tilanteen. Itse kun tiedän palkkakuljettajia, jotka ajavat parin kymmenen tunnin työvuoroja, jotta saisivat kasaan perheelleen ruokarahat.
  Lapissa vanhemmat taksia ajavat ihmiset ovat varmasti huomattavasti keskimääräistä parempia auton hallinnassa, mutta onnettomuus voi sattua.
  Toivon pikaista paranemista ja turvallisia kilometrejä!

Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Lue myös