Kittilä

Syyttäjä: Kittilän kuntapäättäjät terrorisoivat kunnanjohtajan työtä, kunnes irtisanoivat tämän laittomasti

STTRovaniemi

Kittilän kuntapäättäjät estivät kunnanjohtajaa tekemästä työtään ja yrittivät painostaa tätä vetämään tekemänsä tutkintapyynnön takaisin, sanotaan tänään julki tulleissa syytteissä.

Tämän jälkeen kunnanjohtaja Anna Mäkelä irtisanottiin syyttäjän mukaan muun muassa perustuslain, kuntalain ja hallintolain määräyksiä rikkoen. Korkein hallinto-oikeus on jo linjannut, että irtisanominen oli laiton.

Kaikkiaan 27 Kittilä-päättäjän syytteitä muun muassa törkeistä virkarikoksista alettiin tänään käsitellä Rovaniemen käräjäoikeudessa.


Lue myös nämä


Kommentit (3)

  • Nimetön

    Kovat on otsikot ja kovat on syytteet, missä on todisteet? Tuomarikin oli ollut äimistyneenä, että mistä tässä keskustellaan kun syyttäjän paperit sekaisin kuin kuuluisat jokisen eväät. Hoh hoijaa, mitä verovarojen tuhlaamista!

  • Aino L

    Ruma juttu Kittilästä. Tämä oikeudenkäynti ainakin syytteiden osalta antaa lupausta laillisuuden palauttamisessa Kittilään. ja ehkäpä antaa varoituksen myös laajemmin.

Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Lue myös