Susi on tappanut ainakin 17 poroa Isosydänmaan paliskunnan alueella Ranualla ja Simossa.

Kuolleet porot löytyivät 20.8.-3.11. välisenä aikana. Osa poroista on todennäköisesti jäänyt löytymättä sulan maan vuoksi.

Suomen Riistakeskus myönsi tiistaina poikkeusluvan kyseisen suden kaatamiseksi. Perusteluna on lisävahinkojen estäminen.

Hakija saa käyttää metsästyksessä moottorikäyttöistä ajoneuvoa. Hän saa ampua eläimen joko moottorikelkasta, mönkijästä tai helikopterista. Poikkeuslupa on voimassa 24. marraskuuta asti.

Kyseessä on ensimmäinen poikkeuslupahakemus suden kaatamiseksi Lapissa tänä vuonna, kertoo Suomen riistakeskuksen erikoissuunnittelija Harri Norberg. Viime vuonna Lapissa kaadettiin poikkeusluvilla yhteensä kymmenen sutta.

Luonnonvarakeskuksen viime maaliskuisen kanta-arvion mukaan Lapissa on 3–6 sutta.

- Tämä oli siis tilanne viime talvena poikkeuslupien käytön jälkeen. Todellisuudessa susia tulee joka vuosi useita yksilöitä tai pareja Lappiin. Näistä osa kulkee myös Ruotsiin tai Norjaan. Viime talvena Keski-Ruotsiin päätyi ainakin kolme ja Pohjois-Norjaan yksi susi Suomesta, Norberg kertoo.

Juttua päivitetty. Jutussa alkujaan väärä kaatolupamäärä 23. Oikea on siis 11 myönnetyä kaatolupaa.

Haluatko lukea koko jutun?

Tutustu maksutta Lapin Kansan digitilaukseen kahden viikon ajan. Saat lukuoikeuden kaikkiin maksullisiin ja tähtijuttuihin, sekä näköislehteen. Tilaus päättyy automaattisesti kokeilujakson jälkeen.


Lue myös