Sulaa kuonaa kuljettanut auto syttyi tuleen Outokummun tehtailla Torniossa – tehdaspalokunta sammutti ja pelastuslaitos varmisti: "Vettä ajettiin ainakin 20 000 litraa"

Pentti Vuosaari
Sulaa kuonaa kuljettanut auto syttyi tuleen Outokummun tehtailla Torniossa – tehdaspalokunta sammutti ja pelastuslaitos varmisti: "Vettä ajettiin ainakin 20 000 litraa"

Outokummun tehtaiden oma tehdaspalokunta ehti hätiin ja ensisammutti paloa.

Niina Niemelä

Sulaa kuonaa kuljettanut auto syttyi perjantaina tuleen Outokummun tehtailla Torniossa. Palo sai alkunsa, kun kuonaa luiskahti kippauksen yhteydessä auton päälle.

–Kuljettaja oli onneksi hereillä ja siirsi autoa, ettei se jäänyt lammikkoon, sanoo päivystävä paloesimies Esa Kurttio.

Roiskeita jäi kuitenkin auton alustaan ja auto syttyi palamaan. Outokummun tehdaspalokunta ensisammutti paloa jauhesammuttimilla ja vedellä.

–Ryhmä oli käyttänyt varmaan toistakymmentä jauhesammutinta ja jatkoivat sammutusta vedellä, kun saivat avuksi sammutusauton, Kurttio kertoo.

Pelastuslaitoksen tehtäväksi jäi varmistaa palon sammuminen ja auton alustan jäähdyttäminen.

–Varmistimme, että auto ei pääse syttymään enää uudelleen. Vettä ajettiin ainakin sellainen 20 000 litraa.

Auto siirrettiin huollon puolelle vaurioiden kartoitukseen. Palossa ei tullut henkilövahinkoja.


Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Lue myös