Sotapoliisit ohjaavat liikennettä ja eristävät alueita, Jääkäriprikaatin ja viranomaisten harjoitus Rovaniemen keskustassa

INKA SOVERI
Sotapoliisit ohjaavat liikennettä ja eristävät alueita, Jääkäriprikaatin ja viranomaisten harjoitus Rovaniemen keskustassa

Paikallispuolustusharjoitus näkyy Rovaniemen keskustassa.

Aino-Helena Hietala

Rovaniemen keskustan katukuvassa liikkuu Puolustusvoimien ja muiden viranomaisten henkilöstöä ja kalustoa helmikuun lopussa. Paikallispuolustusharjoituksessa poliisi ja sotilaspoliisit ohjaavat liikennettä ja eristävät harjoitteluun tarvittavia alueita.

Jääkäriprikaatin johtama LAPPI 118 -harjoitus on Rovaniemellä 26.2.–2.3.

Siihen osallistuu henkilöstöä Jääkäriprikaatista, Lapin lennostosta, rajavartiostosta, poliisilaitoksesta, aluehallintovirastosta, ely -keskuksesta, pelastuslaitoksesta ja sairaanhoitopiiristä sekä Finaviasta. Harjoituksen kokonaisvahvuus on noin 600 henkilöä. Harjoituksen johtaa everstiluutnantti Arto Vaarala.

Tavoitteena on harjoitella ja kehittää paikallistason viranomaisyhteistyötä häiriötilanteissa sekä parantaa reserviläisten, varusmiesten ja henkilökunnan osaamista paikallispuolustuksen tehtävissä.

LAPPI 118 on yksi Maavoimien joukko-osastojen johtamista viidestä paikallispuolustusharjoituksesta, jotka järjestetään Kymenlaaksossa, Pohjanmaalla, Pohjois-Savossa, Rovaniemellä, Satakunnassa ja Uudellamaalla. Harjoituksilla lisätään turvallisuusviranomaisten yhteistoimintakykyä nopeassa tilannekehityksessä.

Tapahtumaa voi seurata maavoimien sosiaalisen median kanavilla Facebook ja Twitter hashtagilla #lappi118.

Harjoituksen aikana päivystää numero 0299 452 112 mahdollisia kansalaisten yhteydenottoja varten.


Lue myös nämä


Kommentit (1)

  • SPOL

    Toivottavasti ei tarvita kuitenkaan sotapoliiseja, joita toimi Suomessa viimeksi vuonna 1945.

Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Lue myös