Ihmiset

Sodankyläläinen Sonja Leppänen, 24, lähellä unelmaansa 300 kilometrin koiravaljakkomatkasta: "Haluan kokeilla, miltä elämä tuntuu äärirajoille vedettynä"

Kuvakaappaus YouTubesta
Sodankyläläinen Sonja Leppänen, 24, lähellä unelmaansa 300 kilometrin koiravaljakkomatkasta: "Haluan kokeilla, miltä elämä tuntuu äärirajoille vedettynä"

Varhaislapsuutensa Lokan altaalla, Kelavaarassa, viettänyt Sonja Leppänen johtaa äänestystä, jonka voittaja lähtee 300 kilometrin koiravaljakkomatkalle keväällä.

Vesa-Pekka Hiltunen

Sodankyläläinen Sonja Leppänen, 24, tavoittelee paikkaa Fjällrävenin järjestämään arktiseen seikkailuun. Fjällräven Polar on yli kolmensadan kilometrin mittainen koiravaljakkoretki, johon haetaan edustajia ympäri maailman.

Koiravaljakot lähtevät liikkeelle Norjan pohjoisilta erämailta huhtikuun alussa.

–En ole koskaan istunut koiravaljakon kyydissä – saati ollut itse ohjaksissa. Mutta haluan kokeilla, miltä elämä tuntuu äärirajoille vedettynä. Haluan saada mahdollisuuden uskaltaa, Leppänen kertoo.

Edustajat valitaan äänestystuloksen perusteella. Leppänen johtaa tällä hetkellä omaa Nordic East -kategoriaansa 4739 äänellä. Toisena olevalla ruotsalaisella Adolfo Allendes Galleguilloksella on 2991 ääntä. Kilpailussa on mukana ainakin toinen lappilainen, Tiia Lönnholtz, 452 ääntä.

Äänestys sulkeutuu 14. joulukuuta. Äänestää voi täällä

Lappu käteen, bye bye Helsinki ja takaisin Lappiin

Leppänen opiskelee Helsingissä kulttuurituottajaksi. Tämän syksyn hän on ollut vapaaehtoistöissä ja työharjoittelussa Pohjois-Vietnamissa, Vinhin kaupungissa.

Kun hän valmistuu, hän aikoo muuttaa takaisin Lappiin. Hän kuvailee sairastavansa kroonista koti-ikävää.

–Haavekuvissani toimin pohjoisen luonnon kirjeenvaihtajana, kerron mitä susille kuuluu ja mitkä purot solisevat kauneimmin. Teen taidetta, kirjoitan, runoilen, kuvaan, elän, rikon rajoja ja vien viestejä, toimin poroaidan seipäänä. Tuotan dokumentteja, tuotan unelmia, tuotan mahdollisuuksia. Innostan, kannustan, iloitsen.

Leppänen sijoittui viime vuonna kisassa kolmanneksi.

–Fjällräven Polar ei ole pelkästään uskomaton mahdollisuus, se on enemmän. Se voisi olla alku jollekin suuremmalle. Alku kotimatkalle, alku elämälle, alku unelmille, Leppänen sanoo.

Sonja Leppänen on tehnyt itsestään esittelyvideon Youtubeen englanniksi, suomeksi ja ruotsiksi. Suomenkielinen osuus alkaa kohdasta 2:05.

Leppänen on innokas kalastaja.

Montako päivää vielä pilikkikauden alkuun????

Henkilön Sonja Leppänen (@soikkelisone) jakama julkaisu


Kommentit (3)

  • Olavi

    http://polar.fjallraven.com/contestant/?id=28&backpage=1&order=popular&region=1 siinä on linkki äänestämään Sonjaa.

  • Nimetön

    Upea harjus Sonja! Lykkyä kisaan!

Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Lue myös