Simon turvetuotantoalueella kytöpaloja – palomestari kehottaa yrittäjiä erityiseen varovaisuuteen

LAPIN PELASTUSLAITOS
Simon turvetuotantoalueella kytöpaloja – palomestari kehottaa yrittäjiä erityiseen varovaisuuteen

Palossa ei tullut henkilövahinkoja. Arkistokuva.

Ellinoora Autti

Simon Ison Tuohiaavan turvetyömaalla syttyi tiistai-iltana kytöpaloja. Palo lähti työkoneista. Päivystävän palomestarin Ari Soppelan mukaan palot olivat noin puolen kilometrin alueella, joka saatiin rajattua. Tämän jälkeen leviämisvaaraa ei näin ollut.

Pelastusyksiköitä oli mukana Kemistä, Keminmaalta, Simosta ja Torniosta. Pelastustyöt kestivät parin tunnin ajan. Palomestari kertoo urakoitsijan säiliöperäkärryllisistä traktoreista olleen apua sammutustöissä. Myös tyyni sää helpotti työtä.

Palomestari haluaa Lapin pelastuslaitoksen puolesta kehottaa turvetuotantoyrittäjiä erityiseen varovaisuuteen. Kuivien kelien jatkuessa palon riskit kasvavat. Hän toivoo yrittäjien varautuvan tehostettuun omatoimiseen sammuttamiseen.


Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Lue myös