Savukoski haluaa talouden tasapainoon, aikoo nostaa rakennuslupamaksuja ja myydä Nesteen hallin

Pekka Aho
Savukoski haluaa talouden tasapainoon, aikoo nostaa rakennuslupamaksuja ja myydä Nesteen hallin

Savukosken kunnanhallitus esittää valtuustolle tasapainotettua talousarviota.

Katja Palmqvist

Savukosken kunnanhallitus esittää valtuustolle tasapainotetun talousarvion ensi viikon maanantaina. Lisätuloja kunta aikoo hankkia korottamalla rakennuslupamaksuja ja myymällä kunnan osittain omistaman Nesteen hallin.

Maanantaina pitkälle iltaan venyneessä kokouksessa tavoitteena oli saada noin 900 000 euroa alijäämäinen budjetti tasapainoon. Valtuustolle ehdotetaan, että rakennuslupamaksuja korotetaan viidenneksellä huhtikuun alusta lähtien.

Viime vuonna lupamaksutuloja oli noin 12 400 euroa, mutta menoja noin 17 600 euroa. Lupia käsiteltiin rakennusvalvonnassa 38 kappaletta.

Myyntilistalle laitetaan mahdollisesti Nesteen halli, josta osan omistaa Osuuskunta KorvatunturinMaa. Halli vaatii lähivuosina suurta remonttia, sillä katto vuotaa ja yläpohjan eristeet ovat kastuneet useasti.

Kunta omistaa hallista ja maapohjasta 59 prosenttia ja osuuskunta loput, joten mahdollinen myynti vaatii nykyisten sopimusten uusimista.


Kommentit (1)

  • Kunta on alijäämäinen todellakin

    Ensin oli laajat hakkaamattomat valtion metsät, sitten tuli savotat lieveilmiöineen. Nyt on laajat hakkuuaukiat. ihmiset jotka ovat kynnelle kyenneet ovat lähteneet muualle sivistymään ja leipäänsä hankkimaan. Nyt ei monta savua, sankari on se joka juo kaljaa ja messuaa kovaan ääneen kylän baarissa. Todella säälittävää..

Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Lue myös