Savukoskelaiset olivat innokkaimpia äänestäjiä europarlamenttivaalien ensimmäisenä ennakkoäänestyspäivänä

Anssi Jokiranta
Europarlamenttivaalien ennakkoäänestys jatkuu tiistaille.

Europarlamenttivaalien ennakkoäänestys jatkuu tiistaille.

Niina Niemelä, STT

Ennakkoäänestys europarlamenttivaaleissa alkoi Lapissa hyvin keskiviikkona. Ennakkoäänestämässä kävi 3,8 prosenttia äänioikeutetuista.

Ahkerimmin äänestettiin Savukoskella, jossa 6,4 prosenttia äänioikeutetuista kävi äänestämässä. Vähiten ennakkoäänestys houkutteli Torniossa, jossa vain 2,7 prosenttia äänioikeutetuista antoi äänensä ennakkoon.

Lappilaismiehet olivat hitusen ahkerampia äänestäjiä kuin naiset. 2 727 miestä ja 2 645 naista kävi antamassa äänensä ensimmäisenä ennakkoäänestyspäivänä.

Eurovaalien ennakkoäänestys alkoi valtakunnallisesti vilkkaammin kuin viisi vuotta sitten. Oikeusministeriön tietopalvelun mukaan koko Suomessa oli kello 20:een mennessä äänestänyt lähes 155 000 ihmistä, mikä vastaa 3,6:ta prosenttia äänioikeutetuista. Vuoden 2014 eurovaalien ennakkoäänestyksen ensimmäisenä päivänä äänesti 2,5 prosenttia äänestäjistä.

Ennakkoäänestys päättyy tiistaina.


Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Lue myös