Rovaniemi

Rovaniemi esittää sovittelua teatteriin – Ovaskaista ei eroteta hallituksesta

Jussi Leinonen
Rovaniemi esittää sovittelua teatteriin – Ovaskaista ei eroteta hallituksesta

Hannu Ovaskainen (kesk.) nauttii Rovaniemen kaupunginhallituksen luottamusta Lapin alueteatteriyhdistyksen hallituksen jäsenenä.

Outi Torvinen

Rovaniemen kaupunginhallitus ei suostunut Lapin alueteatteriyhdistyksen hallituksen pyyntöön, että kaupungin edustaja Hannu Ovaskainen (kesk.) erotettaisiin teatteriyhdistyksen hallituksesta.

Kaupunginhallitus esittää, että Rovaniemen teatterin kiistoihin etsittäisiin ratkaisuja sovittelulla.

–Toivomme että alueteatterin uusi hallitus käsittelee asian pian, jotta teatterissa päästään vihdoin konkreettisten kehitysehdotusten äärelle ja tekemään vetovoimaista teatteria, kaupunginhallituksen puheenjohtaja Liisa Ansala (kesk.) sanoo kaupungin tiedotteessa.

Kaupunginhallituksen ajatus on, että tilanteessa tehtäisiin ensin työyhteisöselvitys, jonka jälkeen osapuolten välillä alkaisi varsinainen sovittelu. Molempiin käytettäisiin ulkopuolista sovittelijaa.

Teatteriyhdistyksen hallitukselta pyydetään nyt kannanottoa ja vastinetta kaupungin ehdotukseen.

Maanantain kokouksessa ei Ovaskaisen erottamisvaadetta enää käsitelty, sillä kaupunginhallitus katsoo, että se asia on käsitelty loppuun.

"Ovaskaisella on Rovaniemen kaupunginhallituksen tuki työlleen teatterin hallituksen jäsenenä", tiedotteessa todetaan.

Kaupunginhallitus on aikaisemmin käsitellyt asiaa teatterilaisten pyynnöstä ja antanut viime marraskuussa Ovaskaiselle huomautuksen epäasiallisesta käytöksestä.

Teatteriyhdistyksen uusi hallitus kokoontuu ensimmäiseen kerran 23. tammikuuta.

Kaupungin edustajista siinä ovat uusia puheenjohtaja Antti Väänänen (sd.), varapuheenjohtaja Leena Jääskeläinen (kok.) ja jäsen Sanna Karhu (kesk.), joka on keskustaryhmän puheenjohtaja Rovaniemen kaupunginhallituksessa.

Esityksen Ovaskaisen erottamisesta teki teatteriyhdistyksen viimevuotinen hallitus, joka on jo aiemmin torjunut kaupungin esityksen sovittelusta. Se piti sovittelua tarpeettomana.

Ovaskaisen erottamista käsiteltiin myös teatteriyhdistyksen yleisessä syyskokouksessa marraskuussa, mutta kun Rovaniemen edustaja äänesti vastaan ja kaupungilla on yli 50 prosentin ääniosuus, niin Ovaskainen jäi erottamatta.


Lue myös nämä


Kommentit (5)

  • Hannu, jatka samaan malliin!

    Oikea päätös kaupunginhallitukselta, kiitos siitä. Mikä siitä tulisi jos demokratiassa muutama tyyppi teatterin puolelta saisi huutamalla ja itkupotkuraivareilla vaihdettua kaupungin edustajan alueteatterin hallituksesta? Taiteen tekemisen varjolla on turha yrittää tehdä itsestä erehtymätöntä ja lakien yläpuolella olevaa henkilöä. Jokainen taitaakin jo tajuta miksi teatterilla noin kovasti suututtiin…

  • -Kaale

    Tikkala nyt on ihan väärä ukko kommentoimaan teatteriasioita, hänhän on kaikista asioista juurikin eri mieltä kuin suuri enemistö, varsinainen änkyrä itsekin.

Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Lue myös