Rovaniemen Yliopistonkadulle rakennetaan kaksi kiertoliittymää

Rovaniemen Yliopistonkadulle rakennetaan kaksi kiertoliittymää

Uusien kiertoliittymien rakentaminen alkaa ensi viikolla.

Rovaniemen kaupunki parantaa liikenneturvallisuutta ja liikenteen sujuvuutta rakennuttamalla kaksi kiertoliittymää yliopiston läheisyyteen Rantavitikalle: Yliopistonkadun, Väylätien ja Pappilantien risteykseen sekä Yliopistonkadun ja Jokiväylän risteykseen. Kiertoliittymien rakentaminen alkaa ensi viikolla.

Autoliikenteen ja joukkoliikenteen kulku työmaa-alueen läpi on mahdollista koko työmaan ajan, mutta bussipysäkkien paikat voivat muuttua. Tietyissä työvaiheissa liikenne voidaan myös ohjata kiertämään muita reittejä. Kiinteistöille järjestetään tilanteen mukaan kohtuullinen kulkuyhteys.

Kevyen liikenteen kulku työmaa-alueen ohi järjestetään tilanteen mukaan aina turvallisinta reittiä. Turvallisuuden vuoksi opasteita ja järjestettyä reittiä tulee noudattaa, vaikka reitti joskus pidentäisikin vähän matkaa.

Urakan yhteydessä uusitaan kadun rakennekerrokset, katuvalaistus sekä kaukolämpöputkisto. Kaivuutöiden yhteydessä kaukolämpöverkoston vanhat putkistot ja kaivot poistetaan. Ahkiomaantien liittymään asennetaan uudet viemäri- ja vesijohdot.

Työt alkavat vanhan päällysteen poistolla ja kaukolämmön maanleikkaustöillä. Kaivuutöiden edistyessä aloitetaan putkilinjojen ja kadun rakennekerrosten asennus. Loppukesästä työmaa-alueella tehdään päällystys-, kiveys- ja vihertyöt. Työ valmistuu lokakuun 2018 aikana.

Hankkeen pääurakoitsijana toimii Kaukomaa Oy.


Kommentit (1)

  • Nimetön

    Toivottavasti samalla Yliopiston pysäköintialueen pihatieliittymä Jokiväylän risteykseen poistuu.

Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Lue myös