Rovaniemi

Rovaniemen Keskusta tyytyväinen valtuustosopimukseen, erityiskiitosta rohkeudelle listata tulevia kouluinvestointeja

Pekka Aho
Rovaniemen Keskusta tyytyväinen valtuustosopimukseen, erityiskiitosta rohkeudelle listata tulevia kouluinvestointeja

Rovaniemeläisillä poliitikoilla vahva tahto tehdä yhteistyötä koko Rovaniemen parhaaksi, toteavat valtuustoryhmän puheenjohtaja Kai Väistö (kuvassa) ja Keskustan kaupunginhallitusryhmän puheenjohtaja Sanna Karhu.

Greta Virranniemi

Rovaniemen Keskusta on tyytyväinen juuri allekirjoitettuun valtuustosopimukseen.

– Sopimus on osoitus siitä, että erilaisista ideologisista lähtökohdista huolimatta rovaniemeläisillä poliitikoilla vahva tahto tehdä yhteistyötä koko Rovaniemen parhaaksi, toteavat valtuustoryhmän puheenjohtaja Kai Väistö ja Keskustan kaupunginhallitusryhmän puheenjohtaja Sanna Karhu.

Rovaniemen Keskusta pitää sopimusta rohkeana ja tulevaisuuteen katsovana. Erityisesti kiitosta saa rohkeus listata tulevia kouluinvestointeja.

– Ilman selkeää mainintaa konkreettisista investoinneista ja alustavasta aikataulusta valtuustosopimus olisi jäänyt torsoksi, Karhu ja Väistö sanovat.

Valtuustosopimuksen mukaan investoinnit rahoitetaan pääosin lisälainalla. Karhu ja Väistö muistuttavat, että lisävelan ottamisen tavoitteena on kestävä ja hallittu velkaantuminen. Konsernivelan tulee keskustalaisten mielestä olla alle Suomen kuntien keskiarvon.

Rovaniemen valtuustoryhmät allekirjoittivat historian ensimmäisen valtuustosopimuksen perjantaina. Sen tavoitteena on sopia kaupungin valtuustoryhmien välillä toiminnallisista ja taloudellisista raameista valtuustokauden työskentelyn pohjaksi. Valtuustosopimusta on määrä tarkastaa joka elokuu.


Lue myös nämä


Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Lue myös