Rovaniemen kaupunki: Haluamme muuttaa Sairaalaniemen kaavaa

Jouni Porsanger
Sairaalaniemi Rovaniemellä.

Sairaalaniemi Rovaniemellä.

Rovaniemen kaupunki aikoo muuttaa Sairaalaniemen kaavan, joko yleiskaavan muutoksella tai suoraan asemakaavan muutoksella. Kaupunki otti kantaa Lapin Kansassa käytyyn keskusteluun

siitä, että kaupunki toimii vastoin laatimaansa yleiskaavaa Sairaalaniemellä.

"On totta, että Rovaniemen kaupunki ei halua Sairaalaniemeen voimassa olevan yleiskaavan mukaista rakentamista vaan tavoittelee alueen käyttötarkoituksen muutosta. Yleiskaavassa alue on julkisten palvelujen ja hallinnon aluetta, ja kaupunki toivoo alueelle ensisijaisesti asuntorakentamista" kaupunki kertoo tiedotteessaan.

"Suunnittelutyö on aina vaihtoehtojen luomista, jossa rohkeatkin avaukset tulee huomioida ja muutosvaikutuksia tarkastella tulevaisuuden näkökulmasta."

Rovaniemen kaupunki kertoo, että kun kaavakumppani lopulta valitaan, kaupunki käynnistää kaavaprosessin yhdessä kumppanin ja kaupunkilaisten kanssa.

Kun kaupungin tavoite alueen käytöstä eroaa voimassa olevan yleiskaavan linjauksista, asemakaavan muutoksessa tulee perustella, miksi yleiskaavasta poiketaan, ja käsitellä yleiskaavan sisältövaatimukset tarvittavilta osin.

Sairaalanniemen osalta kaavamuutosta ei ole vielä käynnistetty.

Alueen yleiskaavan käyttötarkoitus voidaan tarvittaessa muuttaa myös yleiskaavan muutoksella. Sairaalanniemen kaavakumppanin valinnan jälkeen kaupuni päättää, tehdäänkö alueelle ensin yleiskaavan muutos vai suoraan asemakaavan muutos, jossa yleiskaavasta poikkeaminen perustellaan.

Kirjoitimme aiheesta aiemmin:

Rovaniemi toimii Sairaalanniemellä vastoin laatimaansa yleiskaavaa – Ely-keskus: "Kaupungilla on moraalinen velvollisuus kaavan noudattamiseen"

Karsittu kilpailija väittää: Rovaniemen Sairaalaniemen kilpailu ratkaistiin vastoin sääntöjä "Jatkoon päässeet painottivat omistusasumista monimuotoisuuden kustannuksella"

Kaupunginhallituksen puheenjohtaja Liisa Ansala kirjoitti yleisönosastollamme:

Liisa Ansala puolustaa Sairaalanniemen korkeita taloja – lue hänen perustelunsa yleisönosastokirjoituksesta


Kommentit (16)

  • Nimetön

    Miksi Rovaniemen kaupunki tekee ensin päätöksen rakennuttaa yleiskaavan vastaisesti ja sen jälkeen tehdä yleiskaavaan tarvittavat muutokset? Tämähän on ihan hölmöläisten hommaa ja moraalisesti väärin. Kyllä meidän kaupungissa on niin virkamiesten kuin luottamushenkilöiden osalta todella osaamattomuutta, mutta säännösten ja lakienb rikkomusta on ollut todella paljon kuten olemme tottuneet lotvosen aikana olevan. Luottamushenkilöiden tyhmyydestä aiheutuneita päätöksien perusteella ei voida erottaa, mutta paineet virkamiestern osaamattomuudesta voidaan painostaa erottamaan. Äly hoi, älä jätä! Tämä on liian myöhäistä, mutta jotain pitäisi tehdä, kun kaikilla ei ole järki mukana!

  • Outoa

    Mikä ihmeen exhibitionismi näitä jääuimareita vaivaa? Onko heidän ihan pakko päästä esiintymään ja pyllistelemään turisteille?

Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Lue myös