Rovaniemellä kerrostalossa syttyi kerralla kaksi palopesäkettä – pesäkkeet sijaitsivat eri puolilla taloa

Jouni Porsanger

Mari Molkoselkä

Ounasrinteellä Vaaranlaita 2 kerrostalossa syttyi kaksi palopesäkettä torstai-iltana. Alakerroksen yleisen saunan kiukaalle jätetty muovisanko oli alkanut sulamaan. Toinen palopesäke oli kerrostaloasunnon olohuoneen pöydällä ollut tunnistamaton käryävän palon aiheuttanut esine. Asunto oli tyhjillään palopesäkkeen kärytessä.

Kiuas oli ajastettu päälle, ja muovisanko oli alkanut sulaa kiukaan kivien päälle. Se aiheutti sankkaa savua, joka nousi kerrostalon ilmanvaihtolaitteiston hormiston kautta katolle.

Pelastuslaitos hälytettiin paikalle klo 19.15. torstai-iltana. Vakinaisen palokunnan lisäksi paikalle hälytettiin sopimuspalokunnat Saarenkylästä ja Rovaniemeltä.

Kerrostalosta oli evakuoitunut omatoimisesti muutamia ihmisiä. Henkilövahinkoja ei tapahtunut, ja palokunta tuuletti savuiset tilat.

Savuvahingot yltävät kerrostalon rappukäytävään, mutta kuumuuden tai tulen aiheuttamia vahinkoja ei tullut.

Juttu päivitetty kello 20.51.

Jutun otsikko päivitetty kello 20.54

Juttua päivitetty kello 21.12: Sauna ei ollut asunnossa vaan kerrostalon yleinen sauna. Toinen palopesäkkeistä oli asunnossa.


Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Lue myös