Ranuan kunnan 900 metsähehtaaria järjestykseen

Jussi Leinonen
Ranuan kunnan 900 metsähehtaaria järjestykseen

Ranua päivittää metsänhoitosuunnitelmaa.

Reino Hämeenniemi

Ranuan kunta teettää noin 900 hehtaarin metsäomaisuudelleen metsäsuunnitelman kestävän metsätalouden periaattein.

–Edellinen kevyt metsähoitosuunnitelma on vanhentunut, ja sen vuoksi hankitaan ajantasainen. Suunnitelma valmistuu syksyllä, jolloin nähdään, miten kunnan metsiä tulee hoitaa ja hakata. Tälle vuodelle hakkuita ei vielä suunnitella, sanoo osastopäällikkö Risto Niemelä kunnasta.

Kunta omistaa 13 metsätilaa. Suurimmat kokonaisuudet ovat kirkonkylän ympäristössä, Simontaipaleessa Simojärven eteläosassa ja Toljan kylällä.

Ranuan vaakunassa on vanha metsätyöväline justeeri. Kunnan budjettiin on kirjattu yleisluontoisesti, että harvennus- ja hoitohakkuut kunnan omistamilla maatiloilla tehdään metsänhoidon kannalta oikea-aikaisesti.


Kommentit (1)

  • Nimetön

    Toivottavasti harsinta on pääasiallisin tapa hoitaa metsiä.

Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Lue myös