Rakennuspalo olikin luvallinen roskanpoltto – päivystävä paloesimies: "Soittajan kannattaisi tarkistaa tilanne ennen hätäkeskukseen soittoa"

Jouni Porsanger
Oinaanmäenkujalla ollut rakennuspalo osoittautui Lapin pelastuslaitoksen omaksi, luvalliseksi puunjätteen poltoksi.

Oinaanmäenkujalla ollut rakennuspalo osoittautui Lapin pelastuslaitoksen omaksi, luvalliseksi puunjätteen poltoksi.

Anni Happonen

Lapin pelastuslaitos sai keskiviikkoiltana hälytyksen keskisuuresta rakennuspalosta Rovaniemellä. Oinaanmäenkujalle paikannettu rakennuspalo osoittautui kuitenkin pelastuslaitoksen omaksi, luvanvaraisesti järjestetyksi rakennuspoltoksi.

– Paikalla sijaitsee Lapin pelastuslaitoksen harjoituskohde, jossa pelastushenkilökunta on tehnyt savusukellusharjoituksia. Tuhoutuneesta rakennuksesta on tänään poltettu loput puuroskat pois, kertoo Lapin pelastuslaitoksen päivystävä paloesimies Teemu Leskinen.

Poltto on ollut Lapin pelastuslaitoksella tiedossa. Leskinen arvelee, että lähialueen ihmiset ovat nähneet pimeässä roskanpoltosta aiheutuneet lieskat ja soittaneet hätäkeskukseen. Paikalle hälytettiin palokunta.

– Pakkohan meidän oli käydä paikalla katsomassa, oliko siellä oikeasti hätätilanne, Leskinen kertoo.

Leskinen muistuttaa, että hätäkeskukseen soittajan kannattaisi aina tarkistaa tilanne ennen hätäkeskukseen soittoa.

– On hyvä, että ihmiset soittavat hätäkeskukseen, mutta soittajan pitää tietää, mistä asiasta hätäkeskukseen soittaa. Jos esimerkiksi näkee tienlaidassa ojassa auton, niin ei sen ohi voi ajaa satasta tarkistamatta, mitä on sattunut.

Leskisen mukaan iltaseitsemän aikaan alkanut kontrolloitu puupoltto alkaa näillä hetkillä olla hiipumaisillaan.


Kommentit (3)

  • Nimetön

    Onko jäänyt ilmoittamatta omat roskiepoltto kokko pelastuslaitokselta itseltään kun ei ole tiedostettu ollenkaan, vaan ajettu valot vilkkuen paikalle

  • Teräs

    Ja palolaitosko ei itse tiennyt polttavansa puujätettä? Eikä ollut ilmoittanut toimenpiteestä hätäkeskukseen. Kummallista!

Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Lue myös