Liikenne

Raju onnettomuus moottoritiellä Keminmaassa: auto tuhoutui onnettomuudessa pahoin, kuljettaja lensi ulos – epäillään rattijuopumuksesta

Henripekka Kallio
Onnettomuuden rajuudesta kertoo muun muassa se, että auton moottori irtosi kokonaan.

Onnettomuuden rajuudesta kertoo muun muassa se, että auton moottori irtosi kokonaan.

Anne Torvinen

Tornion ja Kemin välisellä moottoritiellä, Kallinkankaan rampin kohdalla sattui maanantai-iltana hieman ennen kymmentä raju liikenneonnettomuus.

Lapin pelastuslaitoksen mukaan Tornion suunnasta moottoritietä tullut henkilöauto oli ilmeisesti aikeissa liittyä Kallinkankaan ramppiin, mutta ajoi tai ajautui liittymän ja moottoritien väliselle maakaistaleelle.

– Auto heitti useita voltteja ja päätyi katolleen noin sadan metrin päähän. Yksi henkilö lensi autosta ulos ja hänet toimitettiin sairaalaan, päivystävä palomestari Lauri Manninen kertoo.

– Auto tuhoutui pahoin, moottori ja renkaat irtosivat.

Lapin poliisin vanhempi rikoskonstaapeli Tarja Krans kertoo, että kuljettaja on vuonna 1992 syntynyt mies. Hän ajoi vuosimallia 2002 olevaa BMW-merkkistä autoa.

– Ajonopeus on ollut huomattavan korkea. Kuljettaja tuoksui alkoholille, joten häntä epäillään rattijuopumuksesta. Asia selviää myöhemmin verikokeissa, sillä häntä ei voitu puhalluttaa onnettomuuspaikalla, Krans kertoo.

Kuljettaja vietiin tapahtumapaikalta Oulun yliopistolliseen keskussairaalaan.

Krans kumoaa epäilyksen, että autossa olisi ollut matkustajia: – Kuljettaja oli autossa yksin.

Poliisi tutkii onnettomuutta. Kuljettajaa epäillään törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta ja rattijuopumuksesta.

Moottoritien toinen kaista ja Kallinkankaan liittymä olivat maanantai-iltana suljettuna reilun tunnin ajan.

Juttua päivitetty 6.11. klo 10.05: Juttua päivitetty kauttaaltaan poliisilta saaduilla tiedoilla.

Juttua päivitetty 6.11. klo 10.50: Lisätty kuva onnettomuuspaikalta.


Kommentit (10)

  • Nimetön

    Yrittäkääpä pysyä ajanhermolla!

  • Nimetön

    Meille omaisille tieto on annettu eilen keskipäivällä.

Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Lue myös