Liikenne

Poliisi sakotti 21 mopojen kuljettajaa Meri-Lapin valvontaiskussa – valvontaan osallistui poliiseja Rovaniemeltä asti

VESA JOENSUU
Poliisi teki moporatsian.

Poliisi teki moporatsian.

Niina Niemelä

Poliisi sakotti kaikkiaan 21 mopojen kuljettajaa valvontaiskussa Meri-Lapin alueella 9. ja 11. heinäkuuta. Lisäksi valvontailmoituksia annettiin 12 kappaletta ja neljästä moposta otettiin rekisterikilvet pois. Yhden kuljettajan epäillään ajaneen mopolla huumeiden vaikutuksen alaisena.

Valvonnassa poliisi kirjasi useita ajoneuvorikkomuksia. Ainakin kuuden mopon rakenteellista nopeutta oli suurennettu mopon teknistä rakennetta muuttamalla. Osasta mopoista puuttui rekisterikilvet kokonaan tai ne eivät olleet luettavissa kunnolla. Joidenkin mopojen jarruista löytyi vikaa ja muutama kuljettaja ajoi huonokuntoisilla renkailla.

Yksi kuljettaja sai rangaistuksen liikenneturvallisuuden vaarantamisesta ajaessaan mopolla keula pystyssä ja toinen kuljettaja liikennerikkomuksesta ajaessaan ylinopeutta.

Poliiseja Rovaniemeltä asti

Poliisi toteutti valvontaiskun Meri-Lapissa kansalaisilta tulleiden, runsaiden valvontapyyntöjen ja häiriöilmoitusten vuoksi. Poliisi toivoo, että vanhemmat kiinnittäisivät erityistä huomiota lastensa mopojen ja mopoautojen kuntoon ja varusteisiin. Myös yleisestä liikennekäyttäytymisestä ja -säännöistä kannattaa poliisin mukaan keskustella kotona.

Mopoilijoita poliisi kehottaa kiinnittämään huomiota ajotapoihin ja siihen, että he käyttäytymisellään pyrkisivät välttämään tarpeetonta häiriötä ympäristölleen.

Valvontaa suoritettiin Kemi–Keminmaa–Tornio -alueella. Valvontaiskuihin osallistui useita poliiseja sekä Kemin että Rovaniemen liikennepoliisiyksiköistä.


Kommentit (19)

 • Oulussa tämä tilanne

  Nämä nykypoliisit ajaa vain autoillaan, kertovat vitsejä toisilleen. Naurua näkyy olevan. Vieressä kulkee virimopo ja kaahari ohittaa punaisilla.
  Ei mitään toimenpidettä näkynyt nytkään.
  Poliisin pitää tehdä yllätysiskuja.
  Siis poliisit seuraavat töllöä autossaan.

 • Nimetön

  Ai ai kun olis nuori olihan se mahtavaa aikaa silloin, kun pääsi mopolla ekoja kertoja kavereitten kans liikkeelle. Ajeltiin kyllä ja rälläiltiin missä sattuu yömyöhään, eipä ainakaa tullu läträttyä viinan eikä huumeiden kanssa ku oli kakspyöräsen päällä.

Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Lue myös