Pohjois-Suomen laaja nuuskajuttu menossa hovioikeuteen

Jouni Porsanger
Pohjois-Suomen laaja nuuskajuttu menossa hovioikeuteen
STTTornio

Pohjois-Suomen laaja nuuskajuttu on menossa hovioikeuden käsittelyyn. Käräjäoikeuden tuomitsemista neljästä miehestä kaksi on valittanut tuomioistaan.

Kemi-Tornion käräjäoikeuden mukaan Suomeen tuotiin Ruotsista vuoden 2016 aikana lähes 2  000 kiloa nuuskaa. Vältettyjen verojen määrä nousi lähes 720  000 euroon.

Hovioikeuteen valittivat päätekijäksi katsottu Petri Matti Alex Vaajanen, 27, ja toinen, 25-vuotias mies. Käräjillä Vaajanen sai kolme vuotta vankeutta muun muassa useista salakuljetuksista sekä törkeistä veropetoksista.

Vaajanen tuomittiin myös törkeästä huumausainerikoksesta, koska hän oli oikeuden mukaan tuonut maahan levittämistarkoituksessa liki neljä kiloa kannabista.

25-vuotias mies sai seitsemän kuukauden vankeustuomion muun muassa salakuljetuksesta ja törkeästä veropetoksesta.

Kaksi muuta miestä tuomittiin ehdollisiin vankeusrangaistuksiin.


Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Lue myös