Pellon kunnan lähetystö vieraili liikenne- ja viestintäministeri Anne Bernerin pakeilla tiistaina. Delegaatio toivoi ministerin myötävaikuttavan kunnalle tärkeiden liikkennehankkeiden edistämiseen.

Ministeriölle antamassaan muistiossa kunnanvaltuuston puheenjohtaja Antti Mäkituomas, kunnanhallituksen puheenjohtaja Kaisu Laitamaa sekä kunnanjohtaja Eero Ylitalo nostivat esiin erityisesti Vihreän Pysäkin liikennejärjestelyt Valtatie 21:llä.

– Erityisesti sesonkiaikoina kasvaneista liikennevirroista on muodostunut ongelma niin palvelujen saatavuuden kuin liikenneturvallisuuden näkökulmasta.

Ely-keskus on teettämässä liikennejärjestelyistä suunnitelmia, joiden kustannuksista Pellon kunta on sitoutunut maksamaan puolet.

Kunnan edustajat nostivat esiin kuntakeskuksesta lähtevän Nivanpääntien akuutin peruskorjauksen tarpeen. Kevuen liikenteen väylän halkeamien vuoksi kulkijat hakeutuvat ajoväylälle.

Kunta vetosi ministeriin myös läntisen Lapin mukaan saamiseksi maanteiden ja rautateiden runkoverkkoon.  VT 21 kunto Kolarista Tornioon on viime vuosina heikentynyt merkittävästi. Tie on tärkeä väylä niin matkailulle kuin teollisuuden kuljetuksille.

– Myös junaradan liikennevirrat ovat lisääntyneet, joten rata tulisi sähköistää mahdollisimman nopeassa aikataulussa.


Kommentit (3)

  • Nimetön

    Näyttää huolestuttavan kun niin hymyilyttää!

  • Tukkikaa se

    Veivakkaa niitä “ympyröitä” sinnekkin, kyllä vauhdit putoo !

Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Lue myös