Kolumnit

Päiväkirja: Poluilta pikiteille pyöräkuumetta potemaan

Päiväkirja: Poluilta pikiteille pyöräkuumetta potemaan
Johanna Sarriola

Kuume, innostus ja villitys. Tänä kesänä se on iskenyt kovempaa kuin koskaan.

Olen aiemmin pitänyt sukkahousu- eli maantiepyöräilyä tylsänä lajina, mutta taisin olla väärässä.

Olen julistanut maastopyöräilyn ilosanomaa ja tuntenut olevani kotonani, kun pääsen mylläämään möykkelikköön. Sisäinen reikäpääni pääsee poluilla toteuttamaan itseään, kun vaikeimmissa paikoissa ja jyrkissä alamäissä yhtä aikaa pelottaa ja naurattaa.

Sitten koitti päivä, jolloin vedin trikoot jalkaan. Sain pyörän lainaksi ja sitä säädettiin niin paljon kuin mahdollista. Kapeahko ohjaustanko tuntui huteralta ennen kuin olin polkenut metriäkään.

Nousin pyörän selkään, naksautin klossit kiinni ja lähdin testilenkille. Kevyt pyörä ja yllättävän hyvä ajoasento tuntuivat heti omilta. Kilometrejä kertyi kuin varkain, kun välillä vilkuilin kelloa.

Ensimmäiset lenkit menivät silti ihmetellessä, yltiövarovaisena ja jarruihin totutellessa, sillä tässä mankelissa kaikki oli toisenlaista mihin olin tottunut. Vaihteiden käyttö tuntui aluksi perin kummalliselta, joten valitsin tasaiset reitit.

Noin kolmannen lenkin kohdalla asiat alkoivat sujua. Opin mukautumaan jarruihin ja tajusin vaihteiden logiikan. Se olikin menoa. Polut ja armas maasturini eivät enää olleetkaan ainoa vaihtoehto.

Tässä sitä sitten ollaan. Pyöräkuume on iskenyt, ja kovaa. Nyt selailen netistä erilaisia vaihtoehtoja, haaveilen koeajosta ja hahmottelen säästöbudjettia. Ja mietin, miten pitkään kehtaan omia lainapyörää.


Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Lue myös