Kolumnit

Päiväkirja: Pienen punaisen lampun käyttötesti

Reino Hämeenniemi

Tekstiviesti aamukahdeksalta kysyi: kuinka todennäköisesti suosittelisin minuun illalla yhteydessä ollutta pankkia ystävilleni ja tuttavilleni oman asiointini perusteella? Asteikolla 0–10?

Kysymys oli yksinkertainen. Mutta palvelut ovat moninaisempia kuin puhelu iltakuudelta, ja pelkästään puhelimessa tilanteet ovat mitä erilaisimpia. Toisekseen tapanani ei ole suositella pankkeja. Mitä tuohon voisi vastata?

Toisessa viestissä kysyttiin, oliko palvelusta hyötyä, ja kolmannessa, että millainen tunnetila asioinnista jäi. Neljännessä kiitettiin ja annettiin mahdollisuus perusteluihin ja lisäpalautteeseen.

Tunnetilaa pankki mittaa asteikolla erittäin negatiivinen – erittäin positiivinen. Mihin sijoittuu ristiriitainen? Yleensä en rupea puhelimessa kauppoihin, mutta tässä tuli kuntoon yksi välttämätön asia ja toinen, mielessä ollut asia. Kuitenkin puhelun aikana olin vähän päkiöilläni.

Nykyaikana, kun huijaritkin keskittävät palveluitaan, kansalaisen perusvarustukseen pitäisi kuulua pieni punainen led-lamppu.

Lamppu syttyy, kun tulee epätavalliseen aikaan puhelu, jossa aletaan kysellä henkilötietoja. Vaikka – tai juuri siksi, että – soittaja on notkeasanainen kaunisääninen.

Me hoidimme soittajan kanssa homman siten, että lopetimme ensimmäisen puhelun, minä soitin numeroon takaisin ja pääsin tarkistamaan, että soitto meni pankin puhelinpalveluvalikkoon. Soittaja pirautti kohta uudestaan, ja sitten jatkettiin.

Tosin... pankin puhelinpalveluvalikonkin voi väärentää. Sitä odotellessa.


Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Lue myös