Paavo Väyrynen haluaa kansanäänestyksen Suomen EU-jäsenyydestä – pidettäisiin EU-vaalien yhteydessä

Kansanedustaja Paavo Väyrynen (kapu.) jätti eduskuntaan lakialoitteen, jossa vaaditaan kansanäänestystä paitsi Suomen Euroopan unionin jäsenyydestä myös Suomen jäsenyydestä Euroopan talous- ja rahaliitossa.

Pentti Vuosaari
Kansaedustaja Paavo Väyrynen jätti lakialoitteen, jossa vaaditaan kansanäänestystä Suomen EU-jäsenyydestä. Arkistokuva.

Kansaedustaja Paavo Väyrynen jätti lakialoitteen, jossa vaaditaan kansanäänestystä Suomen EU-jäsenyydestä. Arkistokuva.

Markku Uhari Helsinki

Kansanedustaja Paavo Väyrynen (kapu.) on jättänyt perjantaina eduskuntaan Suomen EU-jäsenyyttä koskevaa kansanäänestystä vaativan lakialoitteen.

Lakialoitteessa esitetään lisäksi, että kansanäänestyksessä kysyttäisiin myös mielipidettä Suomen jäsenyydestä Euroopan talous- ja rahaliitossa. Käytännössä tämä siis tarkoittaa kansanäänestystä euro-valuutasta.

Lakialoitteen mukaan kansanäänestys olisi luonteeltaan neuvoa-antava, kuten Suomen perustuslaissa määritetään.

– Suomi liittyi Euroopan unionin jäseneksi tavalla, joka on perustuslain valossa hyvin kyseenalainen, lakialoitteen perusteluissa kerrotaan.

Kansanäänestys voitaisiin pitää aloitteen mukaan vuoden 2019 Euroopan parlamentin vaalien yhteydessä.

Väyrysen on määrä kommentoida aloitettaan tänään eduskunnassa pidettävässä tiedotustilaisuudessa.


Kommentit (10)

  • Oi aika entinen

    Minäkin kaipaan markkaa takaisin ja omaa rahapolitiikkaa. Kunpa tulisi 80-90 luvun taitteen aika, kun säästöistä sai lähes 14 prosentin verottoman koron. Velkojen korot olivat tietysti suuremmat, mutta minua se ei haitannut. Devalvaatiotakaan ei tullut, ennen kuin huomenaamulla, että ehdittiin omat valuuttaluotot suojata.

  • Nimetön

    Kyllä Paavo oikeassa! Miksi meidän pitää olla Eu:ssa, jossa ei osata eikä uskalleta tehdä päätöksiä, vaan näperrellääm pikku asioiden kanssa. Erilaisia Eu-direktiiviä tulee kyllä paljon, mutta mikä on Eu-maiden sitoutuneisuus niihin. Suomihan on mallioppilas ja tekee, mitä on päätetty, mutta entä muut maat. Jos joku poikkeeaa Eun päätöksistä kuten Unkari ja Puola, niin ei saada päätöstä näiden maiden säännösten rikkomuksiin. Parasta olisi, että pohjoismaat yhdessä tekisi Eu:ta vastaan unioinin, niin kyllä asiat toimisi kaikkien maiden parhaaksi.

Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Lue myös