Päätös: Eläinkohtainen kansallinen tuki tuottaa 28,50 euroa poroa kohden tänä vuonna

Olli Miettunen
Päätös: Eläinkohtainen kansallinen tuki tuottaa 28,50 euroa poroa kohden tänä vuonna

Porotalouden kansallista eläinkohtaista tukea maksetaan 28,50 euroa eloporoa kohti vuonna 2018. Tukea maksetaan yhteensä noin neljä ja puoli miljoonaa euroa noin 900 ruokakunnalle. Hallitus päätti asiasta tänään.

Eläinkohtainen porotalouden tuki perustuu Euroopan komission pohjoista tukea koskevaan päätökseen, joka mahdollistaa tuen maksamisen aiemmin totutulla tavalla. Tuen saamisen edellytyksenä on, että ruokakuntaan kuuluvat henkilöt omistavat poronhoitovuoden päättyessä vähintään 80 eloporoa.


Kommentit (2)

  • Nimetön

    Väliaikainen oli ajoneuvoveroki aikanaan, muka!

  • Nimetön

    Jännää, että aikoinaan väliaikainen tuki on muuttunut pysyväksi. Virkistänee pienkonekauppaa.

Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Lue myös