Säde Hautamäki

Aurinko paistoi kirkkaalta taivaalta uudelle Ounasrinnepäivillä julkistetulle pormestarille. Jo kuudentoista vuoden ajan Ounasrinne on saanut oman pormestarinsa, ja vuonna 2015 arvokkaan tittelin sai Leo Vierelä.

Ennen kuin Vierelälle luovutettiin pormestarin sauva, Ounasrinteen symbolinen avain ja kunniakirja, alustuksessa kerrottiin pormestariksi valittavan henkilön ominaisuuksista. Pormestarin pitää olla aktiivinen, ansioitunut ja pitkäaikainen Ounasrinteellä asuva henkilö.

- Tämä oli todellinen yllätys, vetää kyllä miehen nöyräksi, Vierelä toteaa vastaanotettuaan pormestarin tittelin.

Vierelä on pitkäaikainen ounasrinteläinen, vaikkei kaupunginosassa tällä hetkellä asukkaan. Paluumuutto on silti piakkoin edessä.

- Olen 34 vuotta asunut tällä puolella jokea. Viimeiset neljä vuotta olen asunut muualla, mutta koko ajan olen halunnut takaisin. Tänne on kasvanut juuret, hän toteaa.

Pormestarin tehtävät Vierelä aikoo ottaa vakavasti, ja mahdolliset seremonialliset tehtävätkin hän on valmis ottamaan hoitaakseen.

- Päämääränä on ennen kaikkea tuoda Ounasrinnettä tutuksi. Se tulee kyllä minulta luonnostaan, mukavampaa seutua saa Rovaniemeltä hakea.

Nykyisin eläkepäiviä viettävä Vierelä on tunnettu sekä soittotaidoistaan että maalaustaiteestaan. Aiemmin hän teki puoliammattimaista tanssikeikkaa erilaisten kokoonpanojen kanssa.

- Paljon kuluu aikaa soitteluun ja maalaamiseen. Eläkeläisenä elämä on nyt kiireisempää kuin koskaan!

Uutta pormestaria on kiitelty erityisesti hänen aktiivisuudestaan vanhusten viriketoiminnan järjestämisessä.

- Soittelen palvelutaloissa ja viihdytän musiikillani vanhuksia. Yleisö on kiitollinen, harva enää arvostaa hanurimusiikkia, Vierelä toteaa.

Viikoittainen yhteislaulutapahtuma Lähteentien pirtillä on järjestetty tiistaisin jo kuuden vuoden ajan. Paikalta on myös äänitetty cd-levy, jossa on kuultavissa rakkaimmat tanssimusiikin helmet.

- Kyllä se on soittajallekin viikon kohokohta, Vierelä toteaa.


Kommentit (1)

  • Ellimaria Pyhähuhta

    Pormestarin titteli meni todellakin oikealle henkilölle. Kuten Leo kertoikin, hänen juurensa ovat jääneet Ounasrinteelle. Vaikka Leo onkin hetkeksi lähtenyt toisaalle, Ounasrinne ei ole lähtenyt hänestä. Lisäksi hänen yhteisöllisyytensä ja lahjakuutensa ovat erittäin hyvä meriitti Ounasrinteen Pormestarin varmasti mieluisaan tehtävään.

    Paljon Onnea Leo.

Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Lue myös