Omistajanvaihdos myllersi kehitysvammaisten hoitokodin arjen ja sai omaiset huolestumaan: "Esperi muuttaa kodit laitoksiksi"

Rajusti kasvava hoivaketju Esperi Care osti ranualaisen Hoitokoti Jukolan kesällä 2017. Kehitysvammaisen tyttären äiti pelkää, että uuden omistajan tekemät muutokset romahduttavat tyttären kunnon.

Anssi Jokiranta
Omistajanvaihdos myllersi kehitysvammaisten hoitokodin arjen ja sai omaiset huolestumaan: "Esperi muuttaa kodit laitoksiksi"

Sisko Stöckellin nuorin tytär Maija Stöckell eli kotona onnellisen lapsuuden, mutta teini-iässä hänen kuntonsa romahti. Hän menetti toimintakykynsä ja lakkasi lähes kokonaan puhumasta. Vuosien musiikkiterapia ja hyvät vuodet Jukolassa ovat tehneet Maijasta jälleen entisen iloisen itsensä, mutta nyt äiti pelkää uutta romahdusta.

Sinikka Pylkkänen

Ranualla toimivan Hoitokoti Jukolan kehitysvammaisten asukkaiden vanhemmat ovat huolestuneita uuden omistajan mukanaan tuomista muutoksista. Asumispalveluja tarjoava valtakunnallinen hoivaketju Esperi Care osti Jukolan viime kesänä.

–Meille luvattiin, että mikään ei…


Haluatko lukea koko jutun?

Tutustu maksutta Lapin Kansan digitilaukseen kahden viikon ajan. Saat lukuoikeuden kaikkiin maksullisiin ja tähtijuttuihin, sekä näköislehteen. Tilaus päättyy automaattisesti kokeilujakson jälkeen.


Lue myös