Oletko muuttamassa Lappiin? Yle suunnittelee dokumenttisarjaa, jossa seurataan etelän ruuhkakeskuksista Lappiin muuttavia

Dokumenttisarjaan etsitään nyt osallistujia.

Anssi Jokiranta
Sarjaan etsitään noin kolmea henkilöä.

Sarjaan etsitään noin kolmea henkilöä.

Meri Lantela

– Oletko jättämässä etelän taaksesi ja muuttamassa Lappiin tai harkitsetko sitä?

Näin kysytään Ylen Asiaohjelmien hakulomakkeessa , jonka avulla etsitään henkilöitä suunnitteilla olevaan dokumenttisarjaan. Sarjassa seurataan isoista Etelä-Suomen kaupungeista Lappiin muuttavia.

Sarjan keskiössä on elämänmuutos.

– Etsimme sellaisia henkilöitä, jotka ovat muuttamassa Lappiin pidemmäksi aikaa. Sarjassa tarkastellaan sitä, mitä elämänmuutos tuo vastaan. Siihen voi moni samaistua, haaveili sitten Lappiin tai Espanjaan muuttamisesta tai vaikka alanvaihdosta, kuvailee sarjan ohjaaja Laura Satimus.

Sarjaan etsitään kaikenikäisiä ja muutto voi tapahtua yksin tai yhdessä perheen kanssa.

– Syy muuttoon voi olla mikä tahansa. Tarkoitus on päästä kuvamaan mistä lähdetään, millä tunnelmilla ja minkälaisilla odotuksilla, Satimus sanoo.

Ohjelmaan valittavat henkilöt päätetään syksyn 2019 aikana. Sarjaan etsitään noin kolmea henkilöä. Kaikkiin hakijoihin ollaan yhteydessä projektin etenemisestä.


Kommentit (6)

 • Lato

  Varokaa saamelaisia!!

 • Töitä on, asuntoja ei

  Dokkari varmaan ok idea.
  Ja töitähän täällä oikeassa lapissa kyllä varmana on. Eri asia löytääkö asunnon. Varsinkin perheellisen on hankalaa saada vuokra asuntoa tai löytää kohtuu hintaista omaa.
  Vuokrataso on korkea.
  Mutta…ne jotka tänne oikeasti haluaa, löytävät asunnon, työn ja sujahtavat tähän mahtavaan rentoon elämään.
  Täällä ei niuhotella ja asiat tehdään yksinkertaisesti.
  Ja teknologiahan täällä on huippua.
  Missään nimessä mikään takapajula lappi ei ole.
  Että tervetuloa vaan kaikki, uskalluksesta ja viitseliäisyydestä se kaikki on kiinni.
  Nm.savukoski kotikunta ja sodiksessa työpaikka.

Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Lue myös