Kemistä ympäri Suomea toimintaansa levittävän Odinin soturit -joukkion johtajalla Mika Rannalla on rikostuomio ulkomaalaisiin kohdistuneesta pahoinpitelystä.

Kemi-Tornion käräjäoikeuden papereiden mukaan Ranta on tuomittu samassa yhteydessä myös teräaseen ja kettingin hallussapidosta julkisella paikalla.

Vuonna 2005 tapahtuneessa rikoksessa Ranta hyökkäsi yhdessä ystävänsä kanssa kahden ulkomaalaisen kimppuun kemiläisessä ravintolassa. Kumppanukset löivät molempia uhreja ja toisen uhrin puolustautuessa tämän käsi murtui.

Käräjäoikeuden kertomuksesta selviää, että Ranta oli jo aiemmin illalla uhkaillut uhreja kaulankatkomismerkeillä ja vilautellut taskussaan ollut veistä. Poliisit löysivät Rannan hallusta rikosta selvittäessään heittoveitsen ja kettingin, jotka käräjäoikeus katsoi toisen vahingoittamiseen soveltuviksi esineiksi.

Ranta menetti molemmat tappeluvälineensä käräjillä valtiolle ja sai pahoinpitelystä rangaistukseksi 40 päiväsakkoa eli 240 euroa.

Kemi-Tornion käräjäoikeus katsoi lausunnossaan, että Rannan ja tämän kumppanin tekemä hyökkäys oli motiiviltaan rasistinen.

Ranta ja tämän kumppani joutuivat maksamaan uhreilleen korvauksia kivusta ja särystä sekä tilapäisestä haitasta. Korvattavaksi tuli myös hyökkäyksessä rikkoutuneet paita ja silmälasit sekä uhrien oikeusaputoimiston kautta saama lakiapu.

Kemistä alkunsa saanut Odinin soturit (Soldiers of Odin) ovat maahanmuuttovastainen ryhmittymä, joka vaatii Suomen rajojen sulkemista. Odinin soturit harjoittavat useilla paikkakunnilla omatoimista katupartiointia väittäen, että he näin turvaavat suomalaisten arkea ulkomaalaisten hyökkäyksiltä.

Poliisi on ainakin Kemissä ilmoittanut, ettei se kaipaa omatoimisten ryhmittymien apua järjestyksenpitoon.

Juttumme Odinin sotureista ja poliisien mielipiteistä - klikkaa tästä

Omien Facebook-sivujensa mukaan Soldiers Of Odin toimii koko Suomessa, yhteensä 19 eri paikkakunnalla.

Mika Ranta kertoi aiemmin Lännen Median haastattelussa, että vaikka jokainen paikallinen Odinin soturit -yksikkö toimii itsenäisesti, loppujen lopuksi määräysvalta on Kemissä. Ranta itse taas johtaa Kemin Odinin sotureita ja on äärijärjestö Suomen Vastarintaliikkeen jäsen.

SVL kertoo nettisivuillaan tavoittelevansa Suomeen vallankumousta, jolla Suomen nykyinen demokraattinen poliittinen järjestelmä korvattaisiin autoritaarisella kansallissosialistisella yhteiskuntajärjestyksellä. Järjestö kannattaa rotuoppeja ja valkoisten ylivaltaa, ja vastustaa maahanmuuttoa ja tasa-arvoa.

Mika Rannan aiempi haastattelu Odinin sotureiden laajenemisesta ja sidoksistaan SVL:ään


Haluaisitko lukea lisää?

Tilaajana sinulle kuuluu koko verkkosisältömme. Kirjaudu sisään tai tilaa Lapin Kansa tästä.


Lue myös