Niina Niemelä

Nuori voi ensimmäistä kertaa käyttää Rovaniemen kaupungin myöntämän kesätyösetelin oman yrityksen perustamiseen. Setelin voi käyttää myös jo olemassa olevan oman yrityksen pyörittämiseen.

Kaupungin kesätyöseteliä haetaan helmikuussa. Kevään aikana yrittäjäksi aikovan nuoren on osallistuttava Rovaniemen 4H-yhdistyksen järjestämälle yrityskurssille.

Kesätyöseteli myönnetään sen jälkeen, kun nuori on tehnyt töitä yrittäjänä vähintään 60 tuntia, tienannut vähintään sata euroa ja laatinut raportit yritystoiminnastaan. Yrityksen voi perustaa myös ryhmä nuoria.

Kesätyösetelin arvo on 300 euroa.

Kesätyön voi ideoida itse

Kaupungin kesätyösetelillä nuoret voivat myös hakea vanhalla tavalla työtä paikallisista yrityksistä. Työpäivän pituus on pääsääntöisesti kuusi tuntia ja työsuhteen kesto vähintään 10 päivää. Nuori ja työnantaja voivat sopia myös pidemmästä työsuhteesta.

Kaupunki, Ohjaamo ja nuorisopalvelut haastavat nuoria ideoimaan, minkälaisia kesätöitä kaupunki voisi tarjota. Ehdotuksen voi laatia tekstinä, kuvina tai videona sekä niiden yhdistelmänä.

Kilpailuun voi osallistua yksin tai enintään kolmen hengen ryhmissä. Ehdotuksessa pitää olla mietittynä ammattinimike, työn hyötyä työnantajalle ja työtehtäviä.

Kilpailun voittajan valitsee raati, joka koostuu kaupungin eri toimialoista ja nuorisovaltuustosta. Voittaja pääsee suunnittelemaansa kesätyöpaikkaan.

Rovaniemen kaupungin kesätyöt

Rovaniemen kaupunki palkkaa yhteensä 170 nuorta kesätöihin.

Palkka on 744 euroa ja työsuhteen kesto kuukausi.

Puolet paikoista täytetään sosiaalisin perustein.

1–3 paikkaa kesätyökilpailun kautta ja loput arpomalla.


Kommentit (1)

  • ammattilainen

    Raha on auttamattomasti liian pieni, enkä usko että tällä rahalla yrityksen perustajia tulee. Mutta saavathan jo olemassa olevat yritykset ilmaista rahaa, joka kelepaa.

Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Lue myös