Moottorikelkkaväylien korjausvelka on kuusi miljoonaa – väylästön rahoitukseen ehdotetaan hoitomaksuja

Jussi Leinonen
Loppuraportti ehdottaa väylien rahoittamista hoitomaksuilla, joita perittäisiin kaikilta väylillä liikennöiviltä moottorikelkoilta. (arkistokuva)

Loppuraportti ehdottaa väylien rahoittamista hoitomaksuilla, joita perittäisiin kaikilta väylillä liikennöiviltä moottorikelkoilta. (arkistokuva)

STT

Moottorikelkkaväylien korjausvelka on noin kuusi miljoonaa euroa, kertoo Metsähallituksen julkaisema raportti.

Moottorikelkkailun kehittämistä käsittelevän hankkeen loppuraportti ehdottaa väylien rahoittamista hoitomaksuilla, joita perittäisiin kaikilta väylillä liikennöiviltä moottorikelkoilta. Väylästönhoitomaksut korvaisivat yrittäjiltä ja harrastajilta perityt maksut.

Raportti ehdottaa myös tärkeimpien matkailuväylien hallinnoinnin keskittämistä valtakunnalliselle toimijalle, joka huolehtisi väylien kunnossapidosta ja turvallisuudesta. Moottorikelkkaväylissä on korjattavaa muun muassa silloissa.

Hankkeen selvittämiä moottorikelkkaväyliä on yli 15 000 kilometriä. Ympäristöministeriön vuonna 2009 laatima selvitys arvioi, että väyliä voi olla enemmänkin, jopa 25 000 kilometriä.


Kommentit (5)

  • Rettu

    Yksi maksu joka kattaa koko suomen. Esim 40€/kausi. Nyt liian pirstaleista maksella/kysellä eri reiteillä mitä maksaa ja mihin maksetaan.

  • Viikinki

    Toki hoitomaksut (tasapuolisuuden vuoksi myös hiihtoreiteille) ovat OK, jotta reittien ylläpito pysyy voimissaan tai jopa paranee. … vai olisko sittenkin mitenkään mahdollista jyvittää kelkkaväylien hoitokuluja polttoaineverosta?

Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Lue myös