Liikenne

Mönkijä vajosi jäihin Pellon Miekojärvellä – kuljettaja pääsi itse rantaan

Korjattu versio: Turma sattui Miekojärvellä, ei Mellajärvellä.

Veikko Väänänen
Mönkijän kuljettaja kastui, mutta pääsi omin avuin rannalle ja soittamaan apua. (Kuvituskuva)

Mönkijän kuljettaja kastui, mutta pääsi omin avuin rannalle ja soittamaan apua. (Kuvituskuva)

Anne Torvinen

Mönkijä vajosi jäihin Pellon Miekojärvellä keskiviikkoaamuna. Lapin pelastuslaitos sai hälytyksen kello 10 aikaan.

– Ilmeisesti onnettomuus oli tapahtunut jo aikaisemmin, mutta rannalle omin avuin päässeellä kuljettajalla kesti jonkin aikaa päästä puhelimen päähän, kun kamppeet olivat kastuneet, päivystävä palomestari Lauri Manninen kertoo.

Kuljettaja siis selvisi tilanteesta, mutta mönkijä jäi järveen. Lapin pelastuslaitoksen päivystyksessä ei ole tietoa siitä, onko onnettomuus tapahtunut rannan läheisyydessä vai keskellä järveä.

– Nyt selvitellään kuinka syvällä mönkijä on ja onko siitä mahdollisesti valunut öljyä veteen. Öljyvahingon hoito kuuluu meille, mutta nosto on sitten omistajan tehtävä, Manninen kertoo.

Mannisen mukaan järvissä on tällä hetkellä paikoin jäätä riittävästi siellä kulkemiseen, mutta ei kaikkialla.

– Alue täytyy tuntea todella hyvin, jos sinne aikoo lähteä liikkeelle. Pelastuslaitos ei kuitenkaan suosittele jäille menoa.

Illalla Lapin pelastuslaitoksen päivystävä palomestari Jyri Keränen kertoi, että kuljettaja on saanut mönkijän järvestä ylös omin avuin, eikä tapahtuma aiheuta pelastuslaitokselle jatkotoimenpiteitä.

Juttua päivitetty 5.12.2018 klo 18.29: Lisätty päivystävän palomestarin Jyri Keräsen kommentit.

Korjaus 6.12. Turma sattui Miekojärvellä, ei Mellajärvellä kuten aiemmassa uutisessa oli.


Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Lue myös