Mitä mieltä piispaehdokkaat ovat naisen asemasta kirkossa? Ehdokkaisiin pääsee tutustumaan Rovaniemellä piispanvaalipaneelissa perjantaina

Rovaniemen seurakuntatalolla järjestetään piispanvaalipaneeli perjantaina kello 18. Paneelissa käsitellään piispan toimenkuvaan ja ehdokkaiden hengellisiin näkemyksiin liittyviä aiheita.

Pekka Peura
Mitä mieltä piispaehdokkaat ovat naisen asemasta kirkossa? Ehdokkaisiin pääsee tutustumaan Rovaniemellä piispanvaalipaneelissa perjantaina

Piispanvaaliehdokkaat Jukka Hautala (vas.), Jukka Keskitalo sekä Niilo Pesonen Oulun Diakonissalaitoksen ja Kalevan järjestämässä vaalipaneelissa Oulussa.

Vilma Romsi

Rovaniemen seurakuntatalolla järjestetään piispanvaalipaneeli perjantaina 15. kesäkuuta kello 18. Paneelikeskustelua ennen järjestetään kahvittelu kello 17.

Oulun hiippakunnan piispanvaalin ehdokkaat ovat Raudaskylän Kristillisen Opiston rehtori, TL Jukka Hautala, Kirkkohallituksen kansliapäällikkö, TT Jukka Keskitalo sekä Oulun Tuiran seurakunnan kirkkoherra, TT Niilo Pesonen.

Ehdokkaita keskusteluttavat toimittaja Tiia Haapakangas Lapin Kansasta ja hiippakuntadekaani Kari Ruotsalainen. Paneelissa käsitellään sekä piispan toimenkuvaan liittyviä asioita että ehdokkaiden hengellisiä näkemyksiä.

–Yksi kiinnostava aihe on minusta se, että evankelis-luterilaisessa kirkossa käydään yhä keskustelua naisten ja miesten välisestä tasa-arvosta. Ajattelin kysyä, mitä ehdokkaat tästä ajattelevat, Haapakangas kertoo.

Lapissa järjestetään vaalipaneeli myös Inarissa lauantaina 16. kesäkuuta kello 16 Inarin seurakuntatalolla.

Vaalipaneelit välitetään suorana internetissä Piispantalon kanavalta.

Piispanvaalin ensimmäinen äänestyskierros käydään 15. elokuuta 2018. Oulun piispanvaalissa äänioikeutettuja on kaikkiaan noin 1130, puolet maallikoita ja puolet pappeja.


Kommentit (1)

  • Reiska

    Tasa-arvosta kestustellaan myös muualla kuin kirkossa ja on syytä keskustella siitä. Se onko sopivaa vihkiä naisia papeiksi ei ole tasa-arvokysymys vaan Raamattu-kysymys ja teologinen kysymys – tässä järjestyksessä. Naisten vihkiminen papin virkaan voi olla naisten halveksimista ja ehkä jopa häpäisemistä.

Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Lue myös