Sosiaali- ja terveysministeri Hanna Mäntylän (ps.) mukaan turvapaikanhakijoiden sosiaalietuuksien heikentämistä selvitetään, koska Suomen talous ei kestä hakijamäärien pitkäaikaista kasvua nykyisellä tahdilla.

- Meidän järjestelmämme ei kestä tätä kuormitusta, tämä on fakta. Se ei kestä sitä taloudellisesti eikä myöskään palveluiden osalta.

Mäntylän mukaan etuuksien oikeaa tasoa on haettava vertaamalla Suomen tilannetta naapurimaihin. Esimerkiksi Tanska on tehnyt omaan järjestelmäänsä voimakkaita kiristyksiä.

Hallitus kaavailee sosiaaliturvajärjestelmien erottamista niin, että oleskeluluvan saaneet henkilöt kuuluisivat kotouttamisjärjestelmään, joka aktivoisi ja kannustaisi tulijoita integroitumiseen.

Mäntylä ei tässä vaiheessa pysty sanomaan, miten merkittäviä heikennyksiä sosiaaliturvaan mahdollisesti tulisi. Hänen mukaansa on tärkeää pystyä lähettämään viesti siitä, ettei Suomeen kannata tulla avokätisen sosiaaliturvan vuoksi.

- Jos joku minulle sanoo, että meillä ei ole Suomessa vetovoimatekijöitä jotka houkuttelevat tänne, niin minä en usko sitä.


Kommentit (15)

 • Nimetön

  Äänestin perus.S viime vaaleissa ,seuraanpa esimerkkiä ja käännän takkini

 • Laskelma

  30 000 turvapaikanhakijaa
  44€/päivä

  30 000 * 44€ * 365 = 481 80000 euroa vuodessa

  Tosin luku voi kasvaa miljardiluokkaan vuositasolla jos tulijoita onkin 500\päivä, mitä nyt on uutisoitu. Tarkoittaisi vuodessa pitkälti yli 100 000 tulijaa. Mahdolliset perheenyhdistämiset päälle… Tätä ei terveydenhoitojärjestelmämme kestä, eikä tulijoita pysty integroimaan millään näillä resursseilla.

Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Lue myös