Rikokset

Mies löi kaveriaan puukolla rintaan Kemissä – käräjäoikeus tuomitsi neljä vuotta vankeutta tapon yrityksestä

Pentti Vuosaari
Mies löi kaveriaan puukolla rintaan Kemissä – käräjäoikeus tuomitsi neljä vuotta vankeutta tapon yrityksestä
Sinikka Pylkkänen

Kemi-Tornion käräjäoikeus on tuominnut 44-vuotiaan miehen neljäksi vuodeksi vankeuteen tapon yrityksestä. Käräjäoikeuden tuomiolauselman mukaan Petri Juhani Kippola löi toista miestä viime elokuussa puukolla rintaan niin kovaa, että puukon terä upposi uhrin rintakehään kokonaan.

Lyönti aiheutti uhrille ilmarinnan, reiän palleaan ja runsaan verenvuodon rintaonteloon. Vamma oli hengenvaarallinen, mutta uhri pääsi nopeasti hoitoon ja selvisi sen vuoksi hengissä.

Tapon yritys tapahtui elokuun puolivälissä kemiläisessä yksityisasunnossa. Paikalla oli Kippolan ja uhrin lisäksi useita muitakin henkilöitä. Kippolalle ja uhriksi joutuneelle miehelle oli tullut kiistaa, ja Kippola oli huitaissut miestä puukolla. Hän on kertonut, että tarkoituksena oli osua kaveria olkapäähän, mutta isku upposikin syvälle rintaan. Kippola ja uhri ovat tuttuja keskenään.

Kippola on kertonut olleensa tapahtuma-aikaan kovassa humalassa. Oikeudessa hän on kiistänyt syytteen tapon yrityksestä mutta myöntänyt syyllistyneensä törkeään pahoinpitelyyn.

Käräjäoikeus kuitenkin katsoi, että Kippolan on pitänyt ymmärtää, että isku on hengenvaarallinen. Hänet tuomittiin neljäksi vuodeksi ehdottomaan vankeuteen. Lisäksi hän joutuu maksamaan uhrilleen korvauksia muun muassa kivusta, särystä ja kärsimyksestä yhteensä noin 12 000 euroa.


Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Lue myös