Metsästyskoira ja hirvi hukkuivat Kemijokeen Savukoskella

Pekka Aho
Metsästyskoira ja hirvi hukkuivat Kemijokeen Savukoskella

Hirvi tippui jokeen koiran jälkeen.

Niina Niemelä

Metsästyskoira ja hirvi hukkuivat Kemijokeen Savukoskella lauantaina iltapäivällä.

Koira meni joelle Tenniöjoensuun kohdalla metsästystilanteessa, kertoo päivystävä palomestari Juha Savukoski. Hirvi tippui jokeen kilometriä ylempänä.

Pelastuslaitos ei pystynyt auttamaan kumpaakaan eläintä.

–Joessa on jo rantajää niin paksua, että koiran tai edes hirven on hyvin vaikea päästä virtaavasta vedestä ylös. Jää on liukas, eikä se murru eläimen painon alla, Savukoski sanoo.

Rantajää estää myös pelastuslaitosta saamasta venettä vesille.

Hälytys eläimen pelastamisesta tuli pelastuslaitokselle noin kello 15 aikaan.


Kommentit (9)

  • en voi ymmärtää

    Metsästys on sadistinen harrastus ja sillä tähdätään eläimen kuolemaan. Nyt kuoli kaksi.

  • Koiraton metsästäjä

    Parasta olisi keskeyttää koirapyynti heikon jäätilanteen aikana. Hirven voi pyytää ilman koiraakin. Vanhoja pyyntimenetelmiä eivät nämä tutka ja kännykkäajan hirvenmetsästäjät halua edes opetella. Sääliksi käy hukkunutta hirveä ja koiraparkaa.

Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Lue myös