Metsänomistajat keräävät tietoa hirvivahingoista – maastossa liikkuvaa pyydetään ilmoittamaan vahingoista

Anssi Jokiranta
Metsänomistajat keräävät tietoa hirvivahingoista – maastossa liikkuvaa pyydetään ilmoittamaan vahingoista

Hirvien aiheuttamat vahingot voi ilmoittaa suoraan metsänomistajalle tai paikalliselle metsänhoitoyhdistykselle.

Niina Niemelä

Lapin metsävaliokunta pyytää maastossa liikkuvia ilmoittamaan taimikoiden ja puustojen hirvivahingoista.

Hirvi on yksi talousmetsien merkittävimmistä vahinkojen aiheuttajista. Vuosittain hirvet aiheuttavat taimikkotuhoja kymmeniä tuhansia hehtaareja. Osa vahingoista jää ilmoittamatta.

Metsävaliokunta muistuttaa, että tilastoidut hirvivahingot ovat tärkeitä yhteiskunnan kannalta. Korvaukset lisäävät maanomistajien hyväksyntää kohtuulliselle hirvikannalle, tilastoidut vahingot kertovat hirvikannan muutoksesta ja yleisesti tilastointi lisää avoimuutta riistapolitiikassa.

Metsänomistajat toivovat, että maastossa liikkuvat ilmoittaisivat havaituista taimikoiden ja puustojen hirvivahingoista suoraan metsänomistajalle tai paikalliselle metsänhoitoyhdistykselle.


Kommentit (2)

  • Halipuu

    Näitä tuhoja esiintyy vain hakatuissa metsissä. Metsäomistaja on siis itse asiaan syyllinen. Aukkohakkuiden vähentäminen ja harsinta ovat tehokkaita keinoja vähentää hirvituhoja.
    Säästyy korvaus- ja viljelyrahat.

  • Nimetön

    Kuka on vastuussa kun metsästysseura ei käytä saamiaan kaatolupia vaan jättää osan kaatoluvista
    niin sanotusti pankkiin kasvattamaan jo ernnestään suurta hirvikantaa. Olisko lupakäytäntöä syytä muuttaa ja antaa lupia esim. kaupukilais seuroille

Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Lue myös