Kemi

Mehiläinen rakentaa Kemiin palvelukodin - tavoitteena on saada asukkaat sisään vuoden lopussa

Yhtiön kumppani hakee tekniseltä lautakunnalta poikkeamislupaa ikääntyneiden palvelukodin tekemiselle.

Media-arkisto
Mehiläinen rakentaa Kemiin palvelukodin - tavoitteena on saada asukkaat sisään vuoden lopussa

Mehiläisen ikääntyneiden palvelukotiin tulee 30 asiakaspaikkaa.

Jussi Saarela

Terveydenhoidon palveluja tuottava Mehiläinen Oy aikoo rakentaa Kemin Tervaharjulle 30-paikkaisen ikääntyneiden palvelukodin. Lisäksi yhtiö on tehnyt varauksen tontille kymmenen tukiasunnon rakentamisesta. Tavoitteena on saada palvelukoti valmiiksi siten, että ensimmäiset asukkaat pääsisivät muuttamaan siihen marras-joulukuussa tänä vuonna.

–Mehiläisellä on tällä hetkellä Kemissä ikääntyneiden palvelukoti, Mainiokoti Purola. Sen lisäksi olemme perustamassa Kemiin Mainiokoti Vihtoria, jonka arvioimme valmistuvan loppuvuodesta, Mehiläisen hoivapalveluiden liiketoimintajohtaja Niklas Härus kertoo.

Mehiläinen suunnittelee uutta palvelukotia tyhjälle tontille Kiveliönkadun ja Rovankadun kulmaan. Tontin osoite on Rovankatu 1. Kemin tekninen lautakunta käsittelee poikkeamislupaa tiistain kokouksessaan. Mehiläisen kumppani hakee poikkeamislupaa perustettavan yhtiön lukuun.

Kemin kaupungingeodeetin Paulus Rantajärven mukaan poikkeamislupaa pitää hakea tekniseltä lautakunnalta, koska tontti on kaavoitettu rivitaloasunnoille ja hoivakodin rakentaminen ei ole varsinaista rivitalorakentamista.

Lupahakemukseen sisältyy myös piharakennus, johon tulee väestönsuoja sekä jätesäilytys- ja varastotiloja. Rakennukset ovat yksikerroksisia ja niiden kokonaisala on 1 660 neliötä. Pihalle tulee pysäköinti- ja liikennealueet sekä aidattu oleskelupiha asukkaille.

Mainiokoti Vihtori työllistää valmistuessaan noin kaksikymmentä hoiva-alan ammattilaista.


Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Lue myös