Maastopalot työllistävät pelastuslaitosta Sodankylässä – paloja tiistaina jopa kolme

Veli-Jukka Mustajärvi
Maastopalot työllistävät pelastuslaitosta Sodankylässä – paloja tiistaina jopa kolme
Vilma Romsi

Sodankylän Pulkanovaarassa sunnuntaina roihunnut metsäpalo syttyi uudelleen tiistaiaamuna. Päivystävä palomestari Kari Kuosmanen kertoo, että tulessa oli noin 150 kertaa 150 metrin alue.

Päivystävän palomestarin mukaan alueella on ollut paikallisia vartioimassa sunnuntaisen metsäpalon jälkiä, mutta vartioinnista huolimatta palo on päässyt syttymään uudelleen.

–Tämmöiset metsäpalot ja varsinkin esimerkiksi muurahaismättäät kytevät kauan. Näin kuivassa maastossa tuli myös leviää nopeasti, Kuosmanen sanoo.

Palo saatiin sammutettua iltapäivällä. Paloa olivat sammuttamassa sekä paikalliset vapaaehtoiset että yksiköitä Sodankylästä, Meltauksesta ja Pelkosenniemeltä.

Myös Kyläjärventiellä syttyi työläs maastopalo kello kolmen aikaan iltapäivällä. Yhdeksän hehtaarin paloalueen sammutustyöt saatiin Kuosmasen mukaan päätökseen kello kahdeksan jälkeen illalla.

Maastopalo työllisti viranomaisia myös Sodankylän Kelujärvellä Suksivaarantiellä. Palomies Jarno Sukuvaara kertoo, että tien laitaan oli syttynyt noin 40 kertaa 40 metrin aluskasvillisuuspalo puoli kolmen aikaan iltapäivällä. Palo saatiin kuitenkin nopeasti sammutettua.


Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Lue myös