Lapin ammattiopiston opiskelija Joonas Vanhatapio on voittanut SM-hopeaa Turussa pidetyissä kolmipäiväisissä Taitaja2015 ammattitaidon SM-kilpailuissa.

Vanhatapion lajina oli tietokoneet ja verkot, jossa hän kävi tiukan taistelun kirkkaimmasta mitalista Turun ammatti-instituutin Minh Truongin kanssa. Vanhatapio nousi kahden viimeisen päivän aikana vakuuttavasti kohti kärkeä jääden lopulta kultamitalista vain 0,34 pisteen päähän.

Tiukan kisan jälkeen hän oli helpottunut ja iloinen, vaikka kultamitalin jääminen pisteen kymmenysten päähän kaihersikin.

- Vähän harmittaa, mutta olen tosi tyytyväinen hopeaan. Olen kilpailemassa nyt ensimmäistä kertaa ja moni näistä kisakumppaneista on ollut Taitajakilpailuissa jo viime vuonna, kertoo toista vuosikurssia datanomiksi opiskeleva nuori mies.

Vanhatapio kertoo touhunneensa tietokoneiden kanssa jo pikkupojasta saakka. Hän ei niinkään pelaa, vaan käyttää konetta paljon projekteihin ja muuhun hyötykäyttöön.

Harrastuksesta on tulossa hänelle myös ammatti. Näissäkin kisoissa yksi tuomariston edustaja jätti käyntikortin ja tuumasi, että töitä on tarjolla, jos kiinnostaa. Samanlaisen tarjouksen hän on saanut myös Microsoftilta. Ensin on kuitenkin edessä kevään opinnot ja kesä.

- Pikku hiljaa tästä nyt palataan normaaliin päivärytmiin ja kesällä lähden Meksikoon tyttöystäväni luokse. Ensi vuonna tähtään jälleen Taitaja-kilpailuihin, mutta sillä kertaa pyrin mukaan yrittäjyyslajissa, suunnittelee Vanhatapio.

Petteri Nissinen


Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Lue myös