Lappiin virtasi lisää etenkin aasialaisia heinäkuussa, ulkomaalaisten matkailijoiden yöpymiset kasvussa, kotimaisten vähenivät

Anssi Jokiranta
Lappiin virtasi lisää etenkin aasialaisia heinäkuussa, ulkomaalaisten matkailijoiden yöpymiset kasvussa, kotimaisten vähenivät

Kotimaan matkailijoiden väheneminen Lapissa kompensoitui ulkomaalaisten yöpyjien lisääntymisellä.

Lapissa kotimaan matkailijoiden yöpymiset vähenivät 3,9 prosenttia viime vuodesta, mutta ulkomaalaisten yöpymiset lisääntyivät peräti 19,3 prosenttia, mikä veti yöpymiset kokonaisuudessaan reilun kolmen prosentin nousuun.

Kovassa nousussa Lapissa oli kiinalaiset määrä, heidän määränsä kasvoi 140 prosentilla. Aasialaismatkalijota kaikkiaan Lapissa oli heinäkuussa 40 prosenttia enemmän kuin 2016

Ulkomaisten matkailijoiden yöpymiset lisääntyivät koko Suomessa heinäkuussa, ilmenee Tilastokeskuksen ennakkotiedoista. Kasvua kertyi lähes 12 prosenttia viime vuoden heinäkuusta. Kotimaisten matkaajien yöpymiset puolestaan laskivat alle prosentin.

Kaiken kaikkiaan yöpymisten määrä kotimaisissa majoitusliikkeissä nousi reilut kaksi prosenttia viime vuoden heinäkuusta.

Yhdysvaltalaisten ja brittien yöpymiset kasvoivat huomattavasti edellisvuodesta, mutta eniten yönsä Suomessa viettäneitä matkaajia saapui Ruotsista, Saksasta ja Venäjältä.


Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Lue myös