Lapin kamariorkesterin levy palkittiin Tanskassa

Lapin kamariorkesterin levy palkittiin Tanskassa
Tiia Haapakangas

Lapin kamariorkesterin levy Mignon (DACAPO) on voittanut Tanskan radion jakaman arvostetun P2-palkinnon vuoden 2017 parhaana uuden musiikin äänitteenä.

Levyllä kamariorkesteri soittaa taiteellisen johtajansa John Storgårdsin johdolla tanskalaisen Bent Sørensenin pianokonserton Mignon, joka on osa säveltäjän Papillons-trilogiaa. Lisäksi levyllä on valikoima kamarimusiikkia ja kaksi Storgårdsin esittämää sooloviuluteosta.

Palkinto jaettiin televisioidussa gaalassa viime viikolla, ja sen vastaanotti orkesterin intendentti Kaisa-Reetta Karhu.

Levyn arvioi vuoden parhaimmistoon myös kööpenhaminalainen päivälehti Berlingske Tidende sekä Suomessa Hufvudstadsbladet. Äänitykset on tehty Rovaniemellä.


Kommentit (1)

  • Kai Leinonen

    Mahtava orkesteri, jonka taiteellinen kunniahimo vaikuttaa kyltymättömältä. Täysi sylillinen onnitteluita!

Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Lue myös