Podcast

Kuuntele Liisa Lapin ihmemaassa – podcast: Anne Sulander löysi elämälle uuden suunnan Lapista

Toimittaja Liisa Kuittisen (vasemmalla) vieraana on tällä kertaa Anne Sulander.

Toimittaja Liisa Kuittisen (vasemmalla) vieraana on tällä kertaa Anne Sulander.

”Mun elämä ei ehkä ole noudatellut niitä perinteisiä latuja”, sanoo Tankavaaraan joulukuun alussa Jyväskylästä muuttanut Anne Sulander Liisa Lapin ihmemaassa -podcastin ensimmäisessä jaksossa.

Ensimmäisessä jaksossa vieraillaan Saariselän eteläpuolella sijaitsevassa Tankavaaran kultakylässä ja tavataan Rinkkaputki-retkeilyblogia miehensä kanssa pitävä 38-vuotias Anne Sulander, joka muutti Tankavaaraan viime vuoden lopussa.

Anne työskenteli Jyväskylässä toimistohommissa ja opiskeli töidensä ohessa eräoppaaksi. Kaksi vuotta sitten työpaikalla käytiin yt-neuvottelut, joiden seurauksena Anne irtisanottiin.

Tässä jaksossa puhutaan siitä, miten Anne on potkujen jälkeen hakenut elämälleen uutta suuntaa ja löytänyt sen Lapista. Nykyinen pesti Tankavaarassa on määräaikainen, mutta Anne toivoo, että saisi jäädä Lappiin. Hän työskentelee Tankavaarassa kultakylän matkailumarkkinoinnin parissa. Muutto Lappiin on tuonut elämään iloa ja tasapainoa.

”Mulle on tullut tietty rentoutuminen ja rauha – ei ehkä vielä mikään seesteisyys tai zen”, Anne sanoo.

Lisäksi Anne kertoo jaksossa, millaista on asua ja työskennellä kullankaivajien 1970-luvulla perustamassa Tankavaaran kultakylässä. Jakso nauhoitettiin kultakylän saunan pukuhuoneessa.

Liisa Lapin ihmemaassa on podcast, jonka jaksoissa toimittaja Liisa Kuittinen seikkailee Lapissa ja haastattelee muita pohjoiseen muuttaneita tai siellä ikänsä asuneita. Joka jaksossa on oma teemansa.

Podcastissa puhutaan siitä, millaista on asua ja elää Lapissa. Tunnusmusiikin on tehnyt Antti Kero.

Voit kuunnella podcastin tästä:


Kommentit (2)

  • Joku kummonen-

    Kuvassa kuka on vasemmalla mistäpäin?

  • Pauli

    Anne on mielestäni valinnut oikean tien, pois ns. turhuuden markkinoilta. Kunnioitan ihmisiä, jotka uskaltavat nähdä ympärillään muutakin kuin betonierämaata ja tehtyä kiirettä. Toivon, että jasson tyhjennys etelään loppuu ja alkaa muuttoliike takaisin seuduille, joilta ihmiset ovat harvenneet. Lapissa lapsuuteni asuneena tiedän, että luonto ohjaa elämän kulkua mitä suuremmassa määrin ja opettaa kunnioittamaan luontoa ja sen voimia. Annelle toivon parasta tulevaisuutta Lapin lumossa ja hyviä työtehtäviä, jotta voit toteuttaa itseäsi ja unelmaasi. Tsemppistä!

Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Lue myös