Kuikka jäi kiinni kalaverkkoon Muoniossa – pelastushenkilöstö saapui avuksi

Katri Keskitalo

Lapin pelastuslaitos vastaanotti erikoisen pelastustehtävän tiistaina noin varttia vaille kaksi iltapäivällä: kuikka oli tarttunut kiinni kalaverkkoon Kutunivan sulassa Muonionjoella.

– Saatiin se siitä sievästi irti. Lintu istuskeli kiven päällä vähän aikaa, kunnes lähti lentoon, kertoo Muonion pelastuslaitoksen toimialuepäällikkö Pekka Väliheikki.

Lintu ei vahingoittunut onnettomuudessa.


Kommentit (2)

  • Mie

    Eipä verkonkokija sattunu paikalle jotta olis voinu lyyä silipasta airolla ja keittää kuikkakeiton ?
    Olis tullu veronmaksajille halavemmaksi.

  • Einari

    Mullakin oli kuikka uinut verkkoihin joku vuosi sitten. Niimpä tempasin verkot veneeseen kuikkineen päivineen ja lähdin ajelemaan rantaa kohti. Ei tykännyt aluksi venekyydistä, kun hakkasi terävällä nokalla, kuin Singerin neula saappaan varteen. Rauhottui lopulta rantaan saavuttua. Herätin emännän unilta ja niin päästelimme elukan pois verkoista. Pahasti rääkäsi vapauduttuaan, liekö kiittänyt kuikan kielellä. Sinne se sitten jäi uiskentelemaan lahtivesille. Pelastuslaitosta ei tullut mieleen kutsua vähäpätöisen asian takia apuun.

Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Lue myös