Koululainen jäi auton alle suojatiellä Rovaniemellä - kuljettaja ajokieltoon ja sakkoihin

Miila Kankaanranta
Koululainen jäi auton alle suojatiellä Rovaniemellä - kuljettaja ajokieltoon ja sakkoihin
Milla Sallinen

21-vuotias mies törmäsi 9-vuotiaaseen kouluun matkalla olleen tyttöön Rovaniemen Nivavaarassa varhain torstaiaamuna.

Onnettomuus tapahtui noin kello 7.45 aikaan koulujen lähellä Nivavaarantien ja Kairankujan risteyksessä suojatiellä, joka on merkitty pyörätien jatkeeksi.

Auto oli töytäissyt pyörällä tietä ylittämässä ollutta tyttöä, joka kaatui törmäyksen voimasta ja loukkasi alaraajansa. Vammat eivät olleet hengenvaarallisia, lapsella oli kypärä päässään.

Autoilijan tulosuunnassa on liikennemerkki varoittamassa lapsista ja ennen suojatietä hidastetöyssy.

Auton kuljettaja sai sakkoja ja hänet määrättiin väliaikaiseen ajokieltoon liikenneturvallisuuden vaarantamisen sekä vakavan piittaamattomuuden vuoksi.


Kommentit (25)

  • Järkeä ja tarkkaavaisuutta liikenteeseen

    Tieliikennelain §30 määrää kuljettajalle varovaisuusvelvoitteen kevyen liikenteen kanssa ja erikseen olemaan erityisen varovainen kohdatessaan lapsia. Lisäksi paikalla oli varoitusmerkki lapsista sekä korotettu suojatie. Ja vaikka ei lakimiestä olisikaan vieressä istumassa, niin kyllä aina taajamassa(kin) ajaessa on syytä olla hereillä ja valmiina yllättäviinkin tilanteisiin. Ihan oikealta tässä poliisin ratkaisu tuntuu.

  • KokemustaOn

    Autoilijalle on ykshailee, mistä jalankulkija ylittää tietä. Isommalla on oikeus heidän mielestään ajaa vaan yli,jos joku ei ehdi väistää.

Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Lue myös