Koulukyytikustannukset Kemissä kallistuneet - Rovaniemellä halventuneet

VELI-JUKKA MUSTAJÄRVI
Koulukyytikustannukset Kemissä kallistuneet - Rovaniemellä halventuneet
Eelis Rytkönen

Lapin aluehallintoviraston tuoreen selvityksen mukaan kuljetuskustannukset ovat nousseet eniten Kemissä ylimääräisten kuljetusten takia.

–Karihaaran koulun sisäilmaongelmien vuoksi koululaisia on jouduttu kuljettamaan väistötiloihin, sanoo Lapin aluehallintoviraston opetus- ja kulttuuritoimen johtaja Elisa Suutala

Rovaniemellä kustannukset ovat laskeneet eniten. Kokonaisuutena puolessa Lapin kunnista koulukuljetus on kallistunut ja puolessa laskenut.

Koulukuljetusmatkat ovat pidentyneet Lapissa. 75 yläkoululaisella on nyt yli kahden ja puolen tunnin päivittäinen koulumatka.

Miila Kankaanranta

–Tällaisissa matkoissa aletaan olla äärirajoilla, Suutala sanoo.

Lain mukaan yli 13-vuotiaan päivittäinen koulumatka saa olla enintään kolme tuntia.

Kouluverkon harveneminen on yksi syy kuljetusten suhteellisen määrän kasvuun. Viime vuonna Lapissa lakkautettiin yksi koulu Pellosta sekä Kolarista.

Pienillä kunnilla ongelmana on kuljetusyrittäjien vähyys. Monet kuljetusyritykset eivät halua tarjota kuljetuspalveluitaan vähäväkisiin kuntiin.

–Syynä kuljetusten hinnan nousuun pienissä kunnissa on kilpailun puuttuminen, Suutala sanoo.

Lapin aluehallintoviraston kunnille tekemään kyselyyn vastasi 19 kuntaa. Savukosken ja Posion kunnista ei vastattu kyselyyn.

Miila Kankaanranta

Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Lue myös