Kolmevuotias lapsi jäi pakkasessa seisovaan autoon lukkojen taakse Inarissa – pelastuslaitos hälytettiin apuun

Olli Miettunen
Pelastuslaitos hoksauttaa autoilijoita siitä, että oman auton lukitusjärjestelmä kannattaa tuntea.

Pelastuslaitos hoksauttaa autoilijoita siitä, että oman auton lukitusjärjestelmä kannattaa tuntea.

Taina Virolainen

Ikävä tilanne sattui Inarissa keskiviikkoaamuna, kun kolmevuotias lapsi jäi turvaistuimeen autoon ja auton lukitusmekanismi sulki ovet. Pakkasessa seisseen auton avaimet olivat sisäpuolella.

Lapin pelastuslaitoksen tilannekeskuksesta kerrotaan, että tällä kertaa oli onni onnettomuudessa. Palomiehet saivat yhdessä äidin kanssa houkuteltua lapsen itse avaaman oven turvaistuimesta käsin näyttämällä valolla aukaisukahvaa. Auton lapsilukko ei ollut päällä.

Auton ikkunaa ei tarvinnut rikkoa.

Tilannekeskuksesta hoksautetaan, että auton lukitusjärjestelmä kannattaa tuntea. Lisäksi lapsia pidä jättää yksin autoon.


Kommentit (3)

  • Auton vika

    Ainakin Suomessa tulee lailla kieltää viallisten eli hengenvaaraa aiheuttavien ajoneuvojen kauppa. Tuollaiset “pitäisi aina ottaa avaimet taskuun” -järjestelmät sen varalta että JOS laite sulkee omin nokkineen kaikki ovet, osoittaa siinä olevat perustavaa laatua olevan vakavan vian. Joten romuttamolle sellaiset ja äkkiä.

  • Nimetön

    Tämä on niin vanha keksintö ja ongelma, että se pitäisi tietää ja tiedosta jokaiselle keskuslukituksen omaavalle autoilijalle.Joissakin ” arvostetuissa” autoissa koko, varsinkin kuljettajan oven johdin kimppu murtuu ja saa aikaan kaikenlaisia virhetoimintoja lukituksessa, lasin nostimissa ym.

Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Lue myös