Kolarissa sammutettiin maastopaloa Vaattojärventiellä – palo levisi nuotiopaikalta

Veli-Jukka Mustajärvi

Meri Lantela

Kolarissa Vaattojärventiellä sammutettiin 10 aarin laajuista maastopaloa sunnuntaina. Paikalla oli yksiköitä Kolarista ja Pellosta. Pelastuslaitos sai ilmoituksen palosta neljän aikaan iltapäivällä.

Alueelta löytyi nuotiopaikka, mistä palo oli levinnyt maastoon. Palopaikka oli rinnepaikka, mikä hidasti sammutustyötä.

Pelastuslaitos muistuttaa, että metsäpalovaroituksen aikana avotulen tekeminen on kielletty.


Kommentit (1)

  • lars lönndahl

    Perjantaina 9.8. klo 15 aikaan aasialaiset marjanpoimijat n. neljällä autolla peräkärryineen polttivat nuotiota Ruostevaarassa noin 30 km Äkäslompolosta Muonioon päin. Sammuttivat nuotionsa huomautettuamme avotulikiellosta – oli huolella jäljet peitetty hiekalla, kun klo 18 aikaan palasimme. Entinen hakkuuaukio oli rutikuiva ja umpiperä, joten olisi vaikea päästä sieltä pois jos maastopalo syttyisi. Ruostevaarassa on aasialaiset poimijat pitäneet leiriään nuotioineen jo useampana ,kesänä. Työnantajan tulisi ehdottomasti kieltää nuotion polttaminen. Jos vielä avotulta poltetaan – soitamme palokunnan paikalle.

Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Lue myös